Foto: Fokkejan Meijer

Frank uit Dommelen zwemt naar Texel

Een monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel. Vier kilometer woeste zee dwars door het Marsdiep, altijd harde wind en een (irreële) angst voor haaien. Dat is het vooruitzicht voor de 29-jarige Frank Henselmans uit Dommelen als hij zich 11 augustus inzet voor kinderen met een spierziekte.

Dommelen - Frank heeft lang getwijfeld zich aan deze tocht te wagen. Een paar kilometer zwemmen in het zwembad is geen uitdaging (meer), maar het koude zeewater, de golfslag, (onder)stroming en desoriëntatie zijn dat wel. Een zelfde soort uitdaging geldt ook voor de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Er is geen geneesmiddel en de toekomst is onzeker. Door zich aan deze tocht te wagen, zet Frank zijn spieren in voor ‘Spieren voor spieren’. "Los van mijn persoonlijke uitdaging vind ik dat ieder kind met een spierziekte spierballen verdient. Ik geloof dat we samen met medici, het bedrijfsleven en alle top- én amateursporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor deze kinderen en hun gezin. Dankzij Spieren voor Spieren kunnen we hen een beter perspectief voor de toekomst bieden."

Ondertussen is Frank al maanden hard aan het trainen. "Of ik de overkant haal is nog de vraag; het zal een pittige uitdaging worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik en mijn zwemgenoten veilig aan de overkant komen". Zie: www.denheldertexel.nl/frank.

Meer berichten