Werknemers doken in de kasten en haalden speelgoed tevoorschijn, sponsoren schonken prachtig nieuw speelgoed.
Werknemers doken in de kasten en haalden speelgoed tevoorschijn, sponsoren schonken prachtig nieuw speelgoed.

Speelgoedmarkt succes

Algemeen 263 keer gelezen

VALKENSWAARD - Woningbelang hield op donderdag 23 november haar eerste Tweedehands Sinterklaas Speelgoedmarkt voor huurders voor wie de dure decembermaand geen feestmaand is, maar een maand van zorgen. 

Werknemers van Woningbelang hebben hun eigen speelgoedkast en die van familie en vrienden geplunderd en sponsoren schonken prachtig nieuw speelgoed.

Omdat het aantal aanmeldingen zo hoog was, werd de speelgoedmarkt opgesplitst in twee groepen. Lang voordat de deuren opengingen, vormde zich al een lange rij mensen. De sfeer was ontspannen en de mensen wachtten geduldig hun beurt af.

Meer dan 100 huurders

Woningbelang kan niet toveren, maar kan op één avond wél meer dan 100 huurders helpen om hun kinderen tóch een fijne Pakjesavond te bezorgen. 
In een tot ware speelgoedwinkel omgetoverde Woonwinkel konden (groot)ouders met een waardecoupon van 20 punten per (klein)kind kiezen uit zo goed als nieuwe puzzels, boeken, knuffels en ander prachtig speelgoed.
Bepakt, bezakt en dankbaar gingen de huurders naar buiten waar ze nog een kleine verrassing en een chocoladeletter kregen.

Trotse directeur

“Het voelt goed dat we op Pakjesavond een lach op het gezicht van 232 kinderen kunnen toveren. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk verdrietig dat het überhaupt nodig is.” aldus een trotse Maarten Meulepas, directeur van Woningbelang. Op de vraag of er volgend jaar weer een Tweedehands Sinterklaas Speelgoedmarkt voor hun huurders wordt georganiseerd, is Meulepas stellig: “Zolang het nodig is, zijn wij er voor onze huurders. Op het gebied van wonen natuurlijk, maar ook voor zaken die misschien minder voor de hand lijken, zoals een speelgoedmarkt. Op een klein beetje warmte in deze bizarre tijden heeft immers iedereen recht!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant