Kevin van Tongeren kopt de bal op het doel van Margriet.
Kevin van Tongeren kopt de bal op het doel van Margriet. Henry Jansen

BES/De Valk officieus periodekampioen

Algemeen 185 keer gelezen

VOETBAL - BES/De Valk heeft bijna de eerste prijs van het seizoen te pakken. Door de topper tegen Margriet te winnen heeft de ploeg van Paul van de Moosdijk aanstaande dinsdag in het inhaalduel bij Willem II aan een punt voldoende om periodekampioen te worden.

Door Marc Jansen

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Oss, aanvaller Rafael Lionarons miste het doel op enkele meters. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel gelijk in, Lorenzo Shearman gaf een afgemeten voorzet op de inlopende Glensly Eleonora die de 1-0 binnen schoot. Margriet deed aardig mee, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel. BES/De Valk was daarentegen zeer dodelijk in de afronding en verdubbelde haar voorsprong na ruim een half uur. Een voorzet van Mohamed Oukadi kon ingetikt worden door Glensly Eleonora: 2-0. In de slotfase was Margriet nog tweemaal dreigend dit leverde niets op. In de blessuretijd was er chaos in de Ossche verdediging. Verdediger Kevin van Tongeren leek een mogelijkheid voor invaller Joost Thomassen onschadelijk gemaakt te hebben, maar Lorenzo Shearman onderschepte de bal en schoot de 3-0 ruststand in het net.

Tweede helft

In de tweede helft controleerde BES/De Valk de voorsprong en kwam geen moment in gevaar. Pas halverwege de tweede helft kwam Margriet tot een eerste noemenswaardige kans, maar de inzet van middenvelder Rens Wuestenenk ging rakelings voor langs. Ook een venijnig afstandsschot van invaller Samed Bayar werd knap uit de hoek getikt door doelman Ivo Gulpers. In de daaropvolgende aanval aan de overkant was het wel weer raak, Lorenzo Shearman werd vrijgespeeld en schoot de bal onder doelman Marijn van Soest door voor de 4-0. Enkele minuten voor het einde was de kans voor Liam van Beuningen illustratief voor de scherpte aan Ossche zijde, de invaller kreeg uit een voorzet dé kans om te scoren maar raakte de bal totaal verkeerd. In de blessuretijd was de laatste kans voor Niek Schreurs, maar de invaller stuitte op de voeten van de Ossche doelman Marijn van Soest.

Opnieuw een overtuigende overwinning voor BES/De Valk dat een drukke week tegemoet gaat. Eerst wacht dinsdag om 20.00 uur het inhaalduel in Tilburg tegen Willem II, en zaterdag in Helmond de topper tegen SV De Braak om 17.15 uur, dat onder leiding staat van voormalig De Valk spits Patrick Meinhardt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant