Het IVN-gebouw waar Sinterklaas de komende weken geregeld tijd zal doorbrengen.
Het IVN-gebouw waar Sinterklaas de komende weken geregeld tijd zal doorbrengen.

Sint logeert weer bij het IVN

Algemeen 378 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het is intussen een traditie geworden dat de Sint op zijn doorreis in Nederland een paar nachten komt slapen in het IVN-gebouw aan de Bosstraat in Valkenswaard. Natuurlijk brengt hij ook nu weer een groot aantal Pieten mee. Intussen heeft de organisatie het sein gekregen uit Spanje dat alles in orde is. 

Door Ton van Helvoort

Rond vrijdag 17 november isdan ook begonnen met het opbouwen van het logeeradres. De Sint heeft intussen al laten horen dat hij blij is om weer in Valkenswaard te komen overnachten. 

Woensdag 22 november is het dan zover. De Goedheiligman zal deze middag rond 14.30 uur aankomen bij het IVN gebouw. Evenals in voorgaande jaren komen de Sint en zijn gevolg ook nu weer met een prachtige koets van het Rijtuigen Museum Valkenswaard. 
Ze worden ontvangen door wethouder Theo Geldens, de voorzitter van het IVN en van de Wijkcommissie de Turfberg. Natuurlijk verwacht hij zoals elk jaar ook heel veel kinderen. Hij zal weer kunnen genieten van al die stralende gezichtjes. Natuurlijk mogen ook de ouders niet ontbreken want een beetje hulp kunnen de kinderen goed gebruiken. Sinterklaas is nog altijd de grootste kindervriend en dat zal op die woensdag 22 november ongetwijfeld ook te zien zijn.

Op bezoek bij Sinterklaas

Voor alle kinderen die Sinterklaas persoonlijk een hand willen geven, zijn de Goedheiligman en natuurlijk ook enkele Pieten aanwezig in het IVN-gebouw op zaterdag 25 en zondag 26 november, woensdag 29 november alsmede op 2 en 3 december van 14.00 tot 16.30 uur. 

Pietenpad

Net als andere jaren, kan ook dit jaar het Pietenpad worden gelopen met onderweg een puzzel en diverse spelletjes. En dat allemaal voor het felbegeerde Pietendiploma. 

Rode brievenbus

Ook de rode grote brievenbus staat dit jaar weer bij het IVN-gebouw. Post zoals brieven en tekeningen voor de Sint is daar welkom. Wie er een postzegel bij in doet, krijgt absoluut van de Sint een antwoord terug. Vergeet dan natuurlijk niet om er een antwoordadres bij te zetten.

Het zal ongetwijfeld weer een prachtig feest zijn en dat niet alleen voor de kinderen maar ook de ouderen zullen er echt van kunnen genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant