Van links naar rechts: Dinie van Daal, Miriam Bezemer en Lieke Bax.
Van links naar rechts: Dinie van Daal, Miriam Bezemer en Lieke Bax. Jurgen van Hoof

Stichting Het Onbezorgde Kind blaast vijf kaarsjes uit

Algemeen 249 keer gelezen

VALKENSWAARD - Stichting Het Onbezorgde Kind in Valkenswaard vindt dat ieder kind recht heeft op een verjaardagsfeestje. Daarom helpt ze ouders die het financieel moeilijk hebben met het organiseren van zo’n feestje. Zelf blaast de stichting dit jaar vijf kaarsjes uit. En zoals het een jarige job betaamt, wordt er dan getrakteerd.

Door Roy de Leijer

“We hebben dit jaar al verschillende acties gehouden in het kader van ons 5-jarig bestaan. Zo zijn alle gezinnen die bij ons bekend zijn verrast met een zomerpakket”, vertelt oprichtster Miriam Bezemer uit Valkenswaard. Het feestelijke hoogtepunt vond plaats op woensdag 8 november. 

Nadat eerder op de dag vrienden en partners van de stichting werden verrast met een slagroomschnitte, waren later op de avond de gezinnen aan de beurt met niet alleen taart maar ook . warme chocolademelk. En met Sinterklaas in het vooruitzicht kon er ook speelgoed worden uitgezocht. Bezemer kreeg hulp van Lieke Bax en Dini van Daal van Het Onbezorgde Kind.

Je verjaardag kunnen vieren hoort bij een onbezorgde jeugd. Toch is een feestje niet voor elk kind vanzelfsprekend. Vooral niet als ouders moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Het Onbezorgde Kind helpt door de kosten van een verjaardagsfeest voor Valkenswaardse kinderen in de basisschoolleeftijd op zich te nemen. Bezemer: “We werken hiervoor samen met Stichting Leergeld Valkenswaard. Daardoor weten we welke gezinnen voor onze hulp in aanmerking komen. Gemiddeld organiseren we 50 kinderfeestjes per jaar. Dit jaar zitten we al op 40. Er zijn kinderen bij die nog nooit hun verjaardag konden vieren. Bij anderen sprongen bijvoorbeeld opa’s en oma’s bij.”

Ouders kunnen kiezen uit verschillende pakketten en arrangementen, zoals een bezoek aan Monkey Town. Maar het is ook mogelijk om thuis een feestje te houden. Bezemer: “Als ouders ons de facturen en bonnetjes overhandigen, dan maken wij het geld over.” Vooraf wordt tijdens een huisbezoek samen met het gezin bekeken wat de wensen zijn en wat binnen het budget past.

De Stichting doet nog meer zoals het organiseren van bijlessen voor kinderen waarvan de ouders dit niet kunnen betalen. Meer info: www.hetonbezorgdekind.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant