Hans v Schaijk, Patrick v Rooij, Roy Vrolings en Jack Smulders.
Hans v Schaijk, Patrick v Rooij, Roy Vrolings en Jack Smulders.

Valkenswaards succes in de biljartsport

Afgelopen week werd het 2e team van biljartvereniging Nas poulewinnaar in het driebanden klein in de B2-klasse van district Kempenland.

Valkenswaard - Vanaf september t/m april speelde het team 24 wedstrijden in wisselende samenstelling, waarvan er 7 werden verloren drie gelijk en 14 werden gewonnen. Na lange tijd een flinke voorsprong gehad te hebben van ongeveer 40 punten slonk deze naargelang het einde in zicht kwam.                                 In de laatste wedstrijd tegen v. Horne brandstoffen uit Budel moesten minimaal 27 punten behaald worden, zodat de 2e in de poule kansloos was. In de openingspartij speelde de zenuwen Jack Smulders dusdanig parten dat hij 6 punten wist te scoren voor het team, 2e man Hans v Schaijk zat ook niet beter in zijn spel en scoorde 7 punten. Roy Vrolings moest de3e en beslissende partij spelen , met zeer goed en gedegen spel wist hij Tinus v Zantvoort met minimaal verschil 25 – 24 te kloppen in 44 beurten goed voor 15 wedstrijd-punten. Hij bracht hiermee het totaal op 28 wedstrijdpunten en waren niet meer te achterhalen. Zo werden zij poule winnaar met 9 punten verschil.

Op de foto van links naar rechts; Hans v Schaijk, Patrick v Rooij, Roy Vrolings en de nestor en teamleider van het stel met zijn 83-jarige leeftijd Jack Smulders.

Meer berichten