Harmonie UNA tijdens het concert. 'Nacht van de Filmmuziek'.
Harmonie UNA tijdens het concert. 'Nacht van de Filmmuziek'. (Foto: Willem-Jan Schampers)

Bijzonder voorjaarsconcert UNA

Op zaterdag 21 april vindt een bijzonder concert van Koninklijke Harmonie Uitspanning na Arbeid (UNA) plaats in de theaterzaal van ontmoetingscentrum De Belleman in Dommelen. Wat het concert "Heartbreakers" bijzonder maakt, is de samenwerking die gezocht is met lokale singer songwriters. Via social media is een oproep gedaan aan singer songwriters om een eigen liedje in te sturen over een verbroken relatie.

VALKENSWAARD - Iedereen kent het gevoel wel om in de steek te worden gelaten door je grote liefde. Harmonie UNA bood lokale zangtalenten de kans om hierover te schrijven en te zingen. Voor het concert 'Heartbreakers' zijn vier plaatselijke zangtalenten geselecteerd. Dit zijn: Anne Lugungu, Puk van Hout, het duo Nelleke van Tuijl en Gerard Gietman en Nuria Schats. Puk en Nuria hebben al vaker met UNA samengewerkt en Puk is tevens dirigente van het leerlingenorkest.
Anne is met haar zestien jar de jongste deelneemster. Zij schitterde een paar maanden geleden nog op het Were Di songfestival en kreeg daarbij van de jury de aanmoedigingsprijs. Gerard is ook geen onbekende in het Valkenswaardse culturele leven en heeft zijn muzikale sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Nuria vertolkt een liedje van Lenneke Brussé en haar band Lakota Feathers. Bart Wernaart, de muzikale leider van UNA, heeft de arrangementen voor het orkest geschreven .

Ander repertoire
De prachtige liedjes over ex-geliefden worden samen met het harmonieorkest uitgevoerd. Het concert bestaat, naast de 'Heartbreakers', ook uit ander repertoire van de harmonie. Er wordt tevens een klein voorproefje (amuse) gegeven van het grote concert #Foodporn dat UNA in november in theater De Hofnar ten gehore brengt. Daarnaast worden tijdens het concert Jan de Rijke en Frans Staals gehuldigd, vanwege hun veertigjarig jubileum bij de vereniging.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van Koninklijke Harmonie UNA (141 jaar oud inmiddels) is het stimuleren en motiveren van jonge mensen om muziek te maken.

Meer berichten