Afbeelding

Webinar ‘Mijn kind heeft een hoog leesniveau, wat nu?’

Algemeen 359 keer gelezen

VALKENSWAARD - Niet alleen voor kinderen heeft Bibliotheek de Kempen activiteiten in het kader van de Kinderboekenweek. Ook aan ouders is gedacht. Op dinsdag 3 oktober om 20:00 uur organiseert Bibliotheek De Kempen een webinar ‘Mijn kind heeft een hoog leesniveau, wat nu?’. Dit webinar gaat over kinderen die juist sterke lezers zijn, want zij verdienen een eigen benadering. Het webinar is gericht op ouders van kinderen van circa 5 tot 10 jaar.

Op iedere school wordt veel aandacht besteed aan lezen. De focus ligt daarbij veelal op kinderen die minder goed zijn in lezen. Maar wat nu als je kind juist heel erg goed kan lezen? Dan kan het dat je als ouder ook tegen bepaalde zaken aanloopt.

Het is belangrijk dat de kinderen die een hoger leesniveau hebben de juiste (lees)aandacht krijgen. Wat voor soort boeken kunnen deze kinderen precies lezen? Soms worstelen ouders, maar zelfs ook scholen en bibliotheken hiermee. Een kind dat juist (ver) voorloopt met lezen wil namelijk wel graag een “moeilijk” boek qua taalniveau, maar niet qua belevings-niveau. Tevens lopen jonge kinderen met een hoog leesniveau er soms tegenaan dat zij niet de boeken kunnen of mogen kiezen die ze willen. Daardoor worden deze getalenteerde lezers juist afgeremd. Dat is natuurlijk erg jammer.

Maar wat is nu precies een sterke jonge lezer? Waar lopen getalenteerde lezers tegen aan? Wat kun jij als ouder doen om je kind te helpen? Welke boeken zijn geschikt voor deze kinderen?

Op al deze vragen geven de leesmediaconsulenten van de bibliotheek in dit webinar antwoord. Uiteraard is er aan het einde van ook ruimte voor het stellen van vragen. De leesmediaconsulenten van Bibliotheek De Kempen zijn specialisten op het gebied van jeugdliteratuur en educatie. Zij werken dagelijks met kinderen op de basisscholen in onze regio aan leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid.

Aanmelden

De online lezing wordt gegeven op dinsdag 3 oktober om 20:00 tot 21:00 uur via Zoom en is gratis bij te wonen. Reserveren kan via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl

.  Aanmelden kan tot 17.00 uur op de dag zelf.
Je krijgt op de dag van de online lezing een link in je mailbox en een handleiding voor Zoom. Let op: houd ook je ongewenste e-mail / reclame in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant