Een foto van eerdere editie van de Seniorenmarkt (Foto: Jurgen van Hoof).
Een foto van eerdere editie van de Seniorenmarkt (Foto: Jurgen van Hoof). Jurgen van Hoof

Jaarlijkse Seniorenmarkt in de Hofnar

Algemeen 473 keer gelezen

VALKENSWAARD - SeniorenBelang Valkenswaard houdt komende zaterdag de jaarlijkse Seniorenmarkt in het Hofnargebouw. Vanaf 13.00 uur kan iedereen gratis terecht bij de stands die verspreid over het gebouw staan opgesteld. Kramen met uiteenlopende informatie over gezond leven, hulpverlening en recreatie.

Voor hulpmiddelen bij de dagelijkse activiteiten is er naast Zorgcomfort De Kempen van Edgar en Marleen van Eijk een aanbieder vanuit Waalre: Tom van Santvoort van Zorgwinkel De Bus. Van Santvoort heeft voor de bezoekers met rollator of rolstoel het aanbod om ter plekke het hulpmiddel aan een gratis controle en eventuele kleine reparatie te onderwerpen.

DigiTaalHuis

In de bibliotheek staan standhouders waaronder uiteraard de bieb zelf, dat hun DigiTaalHuis promoot. Ilse van Gerven, hierin gespecialiseerd, vertelt over de ondersteuning bij lastige contacthobbels waar veel mensen moeite mee hebben. Denk daarbij aan gezondheid, geldzaken, computeren, lezen, rekenen, schrijven, spreken en gezondheid.

Maak Rimpels

Op de Seniorenmarkt is ook Maak Rimpels aanwezig, dat onder leiding van Frank Verbeek ook in Valkenswaard is gestart. Deze ondersteuning bij ‘positieve gezondheid’, omgaan met digitale middelen, functioneel bewegen en opbouwen sociale contacten maakt op dit moment furore in Valkenswaard en Dommelen. Er zijn inmiddels groepen daadwerkelijk gestart. 
In de combi-stand van Platform Gehandicapten Valkenswaard en Agenda22 is ook het Oogcafé aanwezig, dat de behoefte aan een afdeling in Valkenswaard onderzoekt.

Zestig standhouders

Daarnaast zijn er de bekende aanbieders van zorg en hulp. Zo zijn trouwe standhouders als Veilig Verkeer Nederland en Berry Bikes ook dit jaar weer aanwezig. 
Totaal zijn zestig standhouders te bezoeken. Op de begane grond en op de eerste verdieping maar ook de theaterzaal en de bieb worden ten volle benut. Even pauzeren kan in het theatercafé, waar de gratis consumptiebon ‘omgezet’ kan worden.

Deze markt met standhouders uit de gezondheidszorg, de hulpverlening, de welzijns- en recreatieve sectoren richten zich met name op mensen boven de vijftig in de regio Valkenswaard. Behalve informatie biedt de markt gezelligheid en kans op ontmoeting. De organisatie is door SeniorenBelang Valkenswaard (SBV).

Op de hoogte zijn en blijven

Het is nuttig voor senioren op de hoogte te zijn van de mogelijkheden op allerlei gebieden van gezondheid en hulpverlening. Nu verwacht wordt dat zij langer thuis blijven wonen, moeten er afdoende gezondheidsvoorzieningen en hulpmiddelen in en om huis zijn als ook aanpassingen aan de woning in verband met energievoorziening en klimaatverandering. 
De interesse in maaltijdvoorziening, de schoonmaak of het onderhoud van de woning nemen toe. Ook aanbieders met van services zijn terug te vinden op de Seniorenmarkt.

Meer informatie

De markt is toegankelijk met hulpmiddelen als rolstoel en rollator, en er is een lift om op de eerste verdieping te komen. Er is een looproute uitgezet om een en ander in goede banen te leiden en te zorgen dat de bezoekers overal komen. In de theaterzaal kunnen bezoekers op het grote scherm informatief beeldmateriaal, zonder geluid, volgen van een aantal standhouders.

Bezoekers ontvangen bij binnenkomst, een plattegrond met deelnemers en een consumptiebon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant