De huiskamer van KansPlus in De Hofnar waar mensen met een beperking zich kunnen ontspannen.
De huiskamer van KansPlus in De Hofnar waar mensen met een beperking zich kunnen ontspannen.

KansPlus bestaat 60 jaar

Algemeen 309 keer gelezen

REGIO - Kansplus Valkenswaard e.o. is al 60 jaar belangenbehartiger van mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten. Het werkgebied omvat Valkenswaard, Waalre, Heeze- Leende, Cranendonck, Bergeijk , Eersel en Bladel.

Zestig jaar, waar er in de belangenbehartiging veel is veranderd, maar een ding is gebleven: Het opkomen voor onze kinderen en hen een stem geven is ook nu nog steeds nodig. Niet langer Ouders van Geestelijk Gehandicapten (oude naam VOGG) , maar ouders en verwanten van mensen met mogelijkheden. De belangenbehartiging is zowel individueel als collectief en loopt uiteen van adviezen aan ouders m.b.t. woonruimte of zaken als bewind voering en mentoraat, maar ook overleg met en advies aan gemeenten en besturen van instellingen en het meedoen in regionale samenwerkingsverbanden.

Open Dag 1 oktober

KansPlus viert op zondag 1 oktober het 60-jarig bestaan vieren met een open dag in De Hofnar in Valkenswaard. De open dag is er ook om hernieuwd kennis te maken met KansPlus en met datgene wat KansPlus Valkenswaard e.o. allemaal doet en te bieden heeft aan de doelgroep.

De hele middag zijn er allerlei leuke activiteiten voor mensen met een beperking, maar ook - om de integratie mee vorm te geven - voor anderen. De activiteiten zijn: - luisteren en meezingen met dj Sharona; - je nagels laten kleuren en lakken; - een (kunststof) curlingbaan om alvast te oefenen voor het curlen op de ijsbaan in december; - penalty schieten onder leiding van het G-team van SV Valkenswaard; - Noortje Karsmakers vertelt leuke verhalen en er komen twee clowns.
Je kunt sjoelen en tafelvoetballen in de ruimte van de Uitlaat. En verder is er een workshop tassen beschilderen; - de kookgroep van KansPlus bakt poffertjes op het voorterrein van de Hofnar; er is een optreden van de dansgroep The Friday Night Specials en er zijn een achttal informatiekraampjes met folders over KansPlus en de clubs zoals De Uitlaat, de Vriendschap, de Donderclub, disco d’n Opkikker, Zwemclub De Dolfijnen, het eetcafé, maar ook van dagbestedingscentrum de Biezenrijt, het G-voetbal van SV Valkenswaard en Samen Reizen.

Meer informatie

Tussen 15.00-16.00 uur is er een informele receptie met enkele toespraken. Voor drankjes en hapjes wordt uiteraard ook gezorgd. De open dag vindt plaats op zondag 1 oktober in CC De Hofnar in Valkenswaard van 13.00 tot 16.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant