Leen en Rita Ketting zijn na 65 jaar huwelijk helemaal op elkaar ingespeeld.
Leen en Rita Ketting zijn na 65 jaar huwelijk helemaal op elkaar ingespeeld. Jurgen van Hoof

Briljanten Leen en Rita Ketting

Algemeen 499 keer gelezen

VALKENSWAARD - Leen en Rita Ketting uit Valkenswaard vieren zondag 24 september een bijzondere mijlpaal. Het briljanten stel is dan 65 jaar getrouwd.

Door Roy de Leijer

Leen Ketting (89) groeide op aan de zuidkant van Rotterdam. Op een fancyfair in Smitshoek leerde hij bijna zeventig jaar geleden de uit Hilversum afkomstige Rita (84) kennen. Leen: “Van het een kwam vervolgens het ander.”
“Ik werkte toen bij een drogist. Leen stond er altijd heel geïnteresseerd in de etalage te kijken”, lacht Ria. “Ik was zeker niet geïnteresseerd in de hoestdrankjes”, zegt Leen. Na vier jaar verkering gaf het stel elkaar op 24 september 1958 het jawoord. Leen: “We zijn in Barendrecht getrouwd. Later zijn we in Spijkenisse terechtgekomen, omdat we daar een huis konden krijgen.”

Naar het zuiden

Het briljanten echtpaar heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Omdat ze hun kinderen in een gezonde omgeving wilden laten opgroeien, verhuisden ze naar de Veluwe, waar Leen bij computerafdeling van Philips in Apeldoorn ging werken. Na een grote ontslagronde vond hij bij Philips Eindhoven een nieuwe baan. Rita: “We zijn toen in Valkenswaard gaan wonen.” Het echtpaar verhuisde in totaal bijna tien keer. Leen: “Wij hebben ook tweeënhalf jaar in Saoedi-Arabië gewoond. We moesten er voor Philips het telefoonnetwerk aanleggen. Het was een ervaring die ik voor geen goud had willen missen.” “Het was net alsof we in een vakantieoord woonden”, zegt Rita. 

Het stel heeft heel wat van de wereld gezien. “Wij zijn in Egypte, Australië en Indonesië geweest. Ook hebben we met de caravan door Europa gereisd”, vertelt Leen. Een van zijn hobby’s is stamboomonderzoek. Leen: “Daarnaast lezen, puzzelen en vissen we graag.”

Rita en Leen hebben hun reislust doorgegeven aan de kinderen en kleinkinderen. Zo waren ze jarenlang oppas van de kleinkinderen. “Het stond hier helemaal vol met babyboxen. Met hen hebben we daardoor een bijzondere band”, vertelt Rita. Leen: “Na 65 jaar zijn we heel goed op elkaar ingespeeld. Ook wat betreft het huishouden. We doen nog alles zelf.” Zijn echtgenote was een tijdlang wat minder mobiel, maar inmiddels gaat het weer een stuk beter. Rita: “Ik had twee wensen: weer kunnen fietsen en op bezoek gaan naar mijn dochter in Frankrijk. Die laatste wens is al uitgekomen en ondertussen wacht ik met smart op mijn driewieler.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant