De badeendjes gaan zondag weer de Dommel in voor hun jaarlijkse race.
De badeendjes gaan zondag weer de Dommel in voor hun jaarlijkse race. Jurgen van Hoof

De Dommel kleurt weer geel op zondag 24 september

Algemeen 569 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het einde van de zomer nadert.  En dan weet de liefhebber dat  de scouts van Dick van Toor ook dit jaar, alweer voor de 16e keer, de Duck van Toor Race organiseren. Al 15 jaar op rij kleurde rivier de Dommel voor een paar uur volledig geel. Het is het geel van de badeendjes die in de afgelopen weken zijn geadopteerd door de inwoners van Valkenswaard en omstreken.

Zondag 24 september om 12:00 uur klinkt het startschot voor een heuse badeendenrace op ‘ons’ Valkenswaards riviertje. Met duizenden tegelijk strijden de rubberen vogels om de prijzen. Kom vooral even kijken tijdens de start aan het Adrianusdal in Dommelen. Volg daarna via de fietsroute de gele rakkers richting de finish bij het bruggetje aan de Loonderweg.

Op het festivalterrein bij de finish kun je de badeendjes nog aanmoedigen voor een laatste eindsprint. Wanneer de zwemmers binnendruppelen is het aan te raden om wat te gaan snacken in de foodcourt en ook zeker even de dorst te lessen aan de bar of op het dek-terras. Ondertussen vermaken de kinderen zich wel op de springkussens of met het snoepzakparcours.

De Duck van Toor Race is het sponsorevent voor de scouts van Dick van Toor. Door dit event kunnen de scouts voor iedereen een veilige en vooral ook een bijzonder leuke tijd bij de scouting waarmaken. Heb je nog geen badeend geadopteerd? Adopteer er dan een online zolang de voorraad strekt via: www.duckvantoorrace.nl

Spijkerslaan

Geen zondagsmens, maar een zaterdagavondpersoon? De avond voor de Duck van Toor Race (dat is dus zaterdagavond 23 september om 20:00 uur) houden de scouts het enige echte Nederlands Kampioenschap Spijkerslaan. Dit vindt plaats op het festivalterrein van de Duck van Toor Race. 
Spijkerslaan, of spijkermeppen zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd, is veel meer dan lomp raggen op een spijker, aldus de kenners. Het is een echte Bourgondische topsport waar veel bij komt kijken: strategische benaderingen, tactische kantelingen maar vooral veel plezier.

Na een succesvolle eerste editie nodigen de scouts van Dick van Toor uit Valkenswaard ook dit jaar weer andere verenigingen uit de buurt, vrienden en familie uit om deel te nemen aan het NK. Inschrijven kan met een team van drie personen via www.spijkerslaan.nl.

Het doel is om de verenigingen van Valkenswaard weer eens bij elkaar te brengen tijdens een hele gezellige avond. De strijd om de bokaal voor Neerlands beste Spijkermeppers is een goede reden volgens de scouts. Het event vindt plaats op het festivalterrein van de Duck van Toor Race, volgens Google Maps is dat Dommelseweg 5 in Waalre, maar volgens ons is het bij het bruggetje van de Loonderweg.

Alle  informatie is te vinden op de website:
https://www.duckvantoorrace.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant