Valkenswaard telt maar liefst 347 ZAP'pers, een deel van hen was woensdag 13 september aanwezig.
Valkenswaard telt maar liefst 347 ZAP'pers, een deel van hen was woensdag 13 september aanwezig. Jurgen van Hoof

Eerste bedankbijeenkomst ZwerfAfval Pakkers

Algemeen 450 keer gelezen

VALKENSWAARD - Bij Kringloopwinkel Verderest is op woensdag 13 september een bijeenkomst gehouden voor alle ZwerfAfval Pakkers (ZAP’pers) van Valkenswaard. De avond von dplaats op initiatief van wethouder Theo Geldens. Tijdens deze bijeenkomst werden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor het opruimen van zwerfafval in de gemeente Valkenswaard.

De gemeente telt maar liefst 347 geregistreerde ZAP’pers die zijn uitgerust zijn met een afvalgrijper, afvalzakhouderring, handschoenen en een veiligheidshesje. De ZAP’pers houden hiermee de verschillende wijken van Valkenswaard schoon.

Tijdens de bijeenkomst kregen de vrijwilligers een rondleiding door de verschillende ateliers en werkplaatsen van Kringloopwinkel Verderest. Daarna was er tijd om om met een hapje en een drankje vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. 

Een goede tip van Iris Smeets van de Bries (adviseursbureau en de leverancier van de opschoonmaterialen) was het gebruik van de HelemaalGroen app. Door middel van deze app kunnen vrijwilligers zien welke straten op een bepaalde datum al ‘gelopen’ zijn, zodat de vrijwilligers niet onnodig straten of wijken belopen die al schoongemaakt zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant