Joke Peels-Mollen vertelt 25 september over haar belevenissen in de Tweede Wereldoorlog.
Joke Peels-Mollen vertelt 25 september over haar belevenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe programmareeks: Valkenswaard bezet en bevrijd

Algemeen 424 keer gelezen

VALKENSWAARD - In 12 afleveringen gaat de VOS aandacht besteden aan de bezetting en bevrijding van Valkenswaard. De aanleiding om deze serie te maken is het feit dat op 17 september 2024 het tachtig jaar geleden is dat Valkenswaard door de geallieerden werd bevrijd.

In iedere aflevering, die de VOS maakte in samenwerking met ‘Stichting Erfgoed 40-45, wordt iemand geïnterviewd die de Tweede Wereldoorlog zelf nog meemaakte, of iemand die een oorlogsverhaal vertelt uit de overlevering van familieleden. 

Verder ging de VOS de straat op om na te gaan hoe het gesteld is met de kennis van jong en oud over de Tweede Wereldoorlog en zullen de kijkers kennis opdoen over de oorlogsjaren in Valkenswaard en daarbuiten.
De VOS en Stichting Erfgoed 40-45 hopen dat de uitzendingen ertoe bijdragen dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Valkenswaard levend worden gehouden

Iedere laatste week van de maand zal er een nieuwe aflevering te zien zijn. In de eerste aflevering van 25 september gaan we in gesprek met Joke Peels-Mollen over haar belevenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant