Edwin Vlassak en Marieke Dahmen, Koning en Koningin van CV Pintenwippers.
Edwin Vlassak en Marieke Dahmen, Koning en Koningin van CV Pintenwippers. Jurgen van Hoof

Nieuwe koning en koningin bij Pintenwippers

Algemeen 569 keer gelezen

DOMMELEN - C.V. de Pintenwippers uit Brouwersgat (Dommelen) vierde afgelopen zaterdag de traditionele opening van het carnavalsseizoen met het Koningsschieten.

Alle actieve volwassen leden van clubjes en werkgroepen waren uitgenodigd. wat resulteerde in 24 deelnemers. Het verzamelpunt was zoals altijd op het schietterrein van het St. Martinusgilde, waar iedereen om 14.00 uur werd verwacht.

Koningin

Het schieten voor de dames trapte het Koningsschieten af. Met het 93e schot, schoot Marieke Dahmen de haan naar beneden onder luid gejubel van de aanwezigen. Marieke mocht de wisselbeker in ontvangst nemen en mag  dit seizoen de titel Koningin dragen met de daarbij behorende versierselen.

Koning

De heren hadden 130 schoten nodig om de haan naar beneden te krijgen. Het genadeschot werd gelost door Raadsul Edwin Vlassak, die dit seizoen dus de titel van Koning draagt en net als Marieke herkenbaar zal zijn aan de versierselen die ze dragen behorend bij de titels.

Aansluitend werd het een gezellig samenzijn waarbij op de barbecue de stukken vlees lagen te schroeien en de nodige drankjes rijkelijk vloeiden. De Pintewippers beleefden een geweldige dag en hopen op net zo’n geweldig carnavalsseizoen. Meer informatie: www.cvdepintenwippers.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant