De Nachtwachter neemt zaterdag 23 september kinderen en volwassenen mee het Dommeldal in
De Nachtwachter neemt zaterdag 23 september kinderen en volwassenen mee het Dommeldal in Peter de Krom

Op stap met de Nachtwachter

Algemeen 710 keer gelezen

REGIO - Natuurmonumenten organiseert op zaterdagavond 23 september een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 10 jaar in het Dommeldal. Wie durft mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken? Wandel mee met de gids en ontdek samen de duisternis van de nacht. 

Het valt niet mee om verstokte dagkinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met het donker van het Dommeldal, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe dit moet worden aangepakt. Deelnemers ontdekken de geheimen van de duisternis. Hun zintuigen moeten extra hard werken in het donker. Ze luisteren met gespitste oren naar de nachtgeluiden, kijken goed om zich heen om nachtdieren te ontdekken en kunnen hun fantasie de vrije loop laten. 

Sluier van de stilte

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip ‘Sluier van stilte’ en de woorden ‘Krekelstem’ en ‘Nachtconcert’. 

Na de activiteit zwaait de Nachtwachter de deelnemers uit en gaat vervolgens zelf de nacht weer in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken de nachtwachter na.

Handig om te weten

De activiteit op zaterdag 23 september start om 19.30 uur op de parkeerplaats bij Café/Camping de Volmolen, Volmolen 1 in Riethoven. Deelname uitsluitend na aanmelding op www.nm.nl/agenda

Deelname kost per kind 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Let op: dit is geen activiteit voor volwassenen, daarom maximaal 1 begeleider per kind(eren) en zaklampen zijn tijdens de tocht natuurlijk uit den boze. Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest. 

Draag donkere onopvallende kleding. Het Dommeldal kan erg nat zijn; laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, dit vanwege de donkere en oneffen paden die belopen worden. Honden mogen helaas niet mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant