Lonneke in de Schepelweijen.
Lonneke in de Schepelweijen.

Zit met Pit! in de klas in Dommelen

ZIT MET PIT! roepen de kinderen van groep 5/6 van Basisschool Schepelweijen in Dommelen heel hard door de klas. Zij hebben net hun laatste les van Zit met Pit! afgerond. Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5. Kinderen leren alles over een goede zithouding, het belang van voldoende beweging en gezond gedrag rondom beeldschermgebruik.

Dommelen - "Want onze kinderen zitten wat af, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan", legt de juf uit. "Zowel thuis als op school en vaak achter een scherm", wordt verteld.

Hierdoor zijn er steeds vaker steeds jongere kinderen met allerhande soorten pijnklachten en een slechte houding op een stoel. Zowel de leerkracht op de basisschool als de ouders thuis krijgen handvatten om de kinderen te helpen het nieuwe geleerde tot een goede gewoonte te maken.

Tijdens de lessen krijgen de kinderen uit de klas te zien hoe een wervelkolom eruitziet en wat de gevolgen van slecht zitten zijn.

Buiten spelen

Lonneke Rooijakkers van Kinderoefentherapie Valkenswaard heeft de lessen verzorgd. Juf Lenny en de kinderen van groep 5/6 van de Schepelweijen school weten nu dat afwisselen van houding en lekker buiten spelen heel belangrijk maar ook vooral heel leuk is.

Meer berichten