Met de kruiwagen volgeladen staan leden van Kiwanis klaar voor de actie 'Een speeltoestel voor mindervalide kinderen'. V.l.n.r.  André Brood, Karin van Loon, Paul van Olst, Tanja de Leeuw en Guus Dekker.
Met de kruiwagen volgeladen staan leden van Kiwanis klaar voor de actie 'Een speeltoestel voor mindervalide kinderen'. V.l.n.r. André Brood, Karin van Loon, Paul van Olst, Tanja de Leeuw en Guus Dekker.

Kiwanis in actie voor speeltoestel

Kiwanis Valkenswaard Dommelland, onderdeel van de wereldwijde vrijwilligersorganisatie Kiwanis International, wil het welzijn van mindervalide kinderen verbeteren. Voor een speciaal speeltoestel in Valkenswaard is een BBQ-actie gestart.

Valkenswaard - Kiwanis Valkenswaard is vooral bekend door de boekenmarkt die elk jaar in het centrum van Valkenswaard wordt gehouden. "Maar dat is natuurlijk niet onze enige activiteit", zeggen Karin van Loon en Tanja de Leeuw. "We willen overal helpen waar het nodig is, onder het motto: Serving the Children of the World." Zo is in overleg met de gemeente besloten om in actie te komen voor een speeltoestel voor mindervalide kinderen in het Frans van Best park. Met de aanschaf daarvan is een fors bedrag gemoeid. "Daar heeft Kiwanis de BBQ XPRESS op bedacht. Attributen zoals houtskool zijn daar te bestellen. Als het in het voorjaar lekker weer is, gaan we aan de slag."

Men kan via www.kiwanisdommelland.nl een bestelling doen. "Ook kan men via onze Kiwanis Boeken- en Platenwinkel op de Kerverij zijn aankopen doen, op iedere donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur." Maar daar blijft het niet bij. Karin en Tanja kijken zelf al uit naar de verkoop in verschillende wijken door Kiwanis BBQ XPRESS. "Dat wordt echt uniek. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april en op vrijdag 20 en zaterdag 21 april trekken vrijwilligers van Kiwanis met paard en kar en met kruiwagens en een bakfiets door Valkenswaard om de artikelen te verkopen. Net als de kolenboer vroeger deed." Oude tijden komen dan ook weer even terug. "Met de opkomst van het aardgas verdween de kolenboer uit het straatbeeld. Alles wat men nodig heeft voor een gezellige barbecue wordt verkocht tegen aantrekkelijke prijzen." Die opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van het genoemde speeltoestel in het Frans van Best park. Voor die verkoop zijn er een aantal routes uitgestippeld. Op 13 april is de kolenboer te bewonderen in het gebied Kerkakkers, Koningsvaren en Willibrorduslaan. Zaterdag 14 april wordt het centrum bezocht en vrijdag 20 april het gebied Bosstraat, de Smelen en de Kreijenbeek. "Tenslotte zijn we dan op 21 april in Dommelen." Karin van Loon en Tanja de Leeuw zijn ervan overtuigd dat de actie een succes zal worden. Aan ons als Kiwanis zal het niet liggen. Iedereen die mindervalide kinderen een goed hart toedraagt zal wellicht iets van onze artikelen aanschaffen. Zelfs als men geen barbecue heeft. Het doel is zo belangrijk dat heel Valkenswaard daaraan ongetwijfeld zijn steentje wil bijdragen."

Meer berichten