Donuts zorgen al sinds de Eerste Wereldoorlog voor een geluksmomentje en daar is het op Nationale Donutdag om te doen.
Donuts zorgen al sinds de Eerste Wereldoorlog voor een geluksmomentje en daar is het op Nationale Donutdag om te doen.

Donutdag Leger des Heils

Algemeen 371 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy houden op vrijdag 2 juni opnieuw de Nationale Donutdag. Ook dit jaar koppelen de organisaties traditie aan het beleven van een geluksmomentje. 

De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. 
De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten.

Buurthuiskamers

Belangrijkste doel van Nationale Donutdag: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.
Nationale Donutdag wordt ook in Valkenswaard gevierd. Vanuit Dienstencentrum Valkenswaard De Verbinding, Corridor 13A, in Valkenswaard kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen.

National Donut Day

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. Met de Nationale Donutdag sluit het Nederlandse Leger des Heils aan bij deze traditie. r
In de samenwerking met producent Donut Worry Be Happy, staat de gedachte ‘happiness is only real when shared’ centraal. Samen delen staat dan ook centraal. Samen met iemand uit je buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut.

Duurzaam

Donut Worry Be Happy zorgt met zijn donuts het hele jaar door voor geluksmomenten, maar doet daar tijdens Internationale Donutdag nog een schepje bovenop. In totaal 50.000 donuts worden door de organisatie gratis aan het Leger des Heils verstrekt voor het goede doel. De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten van topkwaliteit, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens Internationale Donut Dag kan er genoten worden van diverse smaken waaronder ook vegan en halal donuts. Meer informatie: www.legerdesheils.nl/donutdag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant