Sjors van den Heuvel uit Valkenswaard is ook dit jaar weer van de partij.
Sjors van den Heuvel uit Valkenswaard is ook dit jaar weer van de partij.

Koetsentocht met authentieke rijtuigen

Algemeen 709 keer gelezen

BORKEL  EN SCHAFT - Hippische Vereniging St. Servatius uit Borkel & Schaft houdt op 1e Pinksterdag, zondag 28 mei, een koetsentocht met authentieke rijtuigen. 

De start en finish van de route is bij het Rijtuigenmuseum van de Familie Van Den Heuvel aan de Molenstraat 20 in Valkenswaard. De eerste koetsen vertrekken om 10.00 uur vertrekken en rijden individueel een ronde langs de markt van Valkenswaard en door het Wilhelminapark. Daarna gaan ze richting Borkel en Schaft waar ze tussen 11.30 en 13.30 uur verwacht worden. Op dit weiland nabij de Dommelbrug is iedereen welkom om de koetsen van dichtbij te bekijken en informatie te vergaren.

Richting België

Na de lunchpauze gaat de route richting België, waarna de koetsen via de Achelse Kluis weer richting Valkenswaard gaan waar ze rond 16.30 uur zullen aankomen.
Deze koetsentocht, de ‘Pinksterrit’ genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van het Traditioneel Gerij. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.

Meer informatie over de Pinksterrit is te vinden op:
www.pinksterrit.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant