Brandslangen, brandblussers en andere materialen kunnen levensreddend zijn bij brand.
Brandslangen, brandblussers en andere materialen kunnen levensreddend zijn bij brand.

Lezing ‘Brand veilig leven’ in bibliotheek

Algemeen 177 keer gelezen

VALKENSWAARD - Brand is iets waar de meeste mensen liever niet aan denken. De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Zelfs een kleine brand kan al voor veel ellende zorgen. Soms is er alleen materiële schade. Maar helaas vallen er ook ieder jaar honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers te betreuren.

Hoe staat het met de brandveiligheid in en rond uw huis? Wat zijn de mogelijke gevaren en wat kunt u zelf doen om brand in en om huis zo veel mogelijk te voorkomen? Egitte van Hoek van de Veiligheidsregio vertelt, legt uit en geeft tips in een lezing op 30 mei.
Egitte is 23 jaar brandweervrouw in het korps van Valkenswaard en werkt voor de Regionale Brandweer als Adviseur Brandveilig Leven. Tijdens haar werk heeft ze de schade en het leed gezien die door brand wordt veroorzaakt. Omdat ze dit iedereen wil besparen hoopt ze dat jij ook komt luisteren naar haar advies.

Meer informatie

De lezing is op dinsdag 30 mei van 14.30-16.00 uur in de bibliotheek van Valkenswaard. Aanmelden kan via de agenda op website: 
www.bibliotheekdekempen.nl

Uit de krant