Femke Hendrickx, en Daniëlle Van Rens bij de levensmiddelenkast die dinsdag live is gegaan.
Femke Hendrickx, en Daniëlle Van Rens bij de levensmiddelenkast die dinsdag live is gegaan.

Eerste levensmiddelenkast Woningbelang ‘live’

Algemeen 658 keer gelezen

VALKENSWAARD - De eerste levensmiddelenkast van Woningbelang ging dinsdag live en is  geopend door Manager Wonen, Femke Hendrickx, en Daniëlle Van Rens van Project ‘Elkaar ontmoeten’ van Wijkcommissie We Dommelen.

De levensmiddelenkast staat bij het Dommels Plèkske (We Dommelen) aan het van Bruhezedal in Dommelen en is er voor iedereen in Valkenswaard die moeite heeft om financieel rond te komen. 
Het was een échte samenwerking: de tweedehandskast is van Verderest, die hem heeft laten schilderen door haar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werknemers van Woningbelang hebben de kast gevuld met gratis houdbare levensmiddelen en spulletjes voor lichaamshygiëne. Dat blijft Woningbelang natuurlijk niet doen, maar de 1e keer vond zij het wel heel leuk om hem ‘vol’ af te leveren. Daarna wordt hij door buurtbewoners zelf onderhouden en in de gaten gehouden.
Woningbelang en We Dommelen willen hiermee een mooi signaal afgeven en hopen dat ze met de kast veel mensen een hart onder de riem mogen steken. Mensen die dat willen, kunnen de kast vullen met houdbare levensmiddelen en andere producten.

Uit de krant