Vincent met rechts naast hem: Emmelie en links Ellen.
Vincent met rechts naast hem: Emmelie en links Ellen. Jurgen van Hoof

Primera Valkenswaard is een van de afhaalpunten

Algemeen 415 keer gelezen

VALKENSWAARD - Primera Valkenswaard is onderdeel van een winkelketen die in 1991 werd opgericht. Inmiddels telt Nederland 550 zaken die onder meer zijn gespecialiseerd in tijdschriften, dagbladen, wens- en cadeaukaarten, kantoorartikelen en loterijen. Naast al die vaak dagelijkse dingen staat Primera in Valkenswaard ook al jaren bekend als een plaats waar mensen wekelijks Het Valkenswaards Weekblad gratis kunnen afhalen. 

Door Ton van Helvoort

Met trots vertelt Vincent dat ‘zijn’ Primera inmiddels een oppervlakte heeft van ruim 180 m2. “Zonder enige afbreuk te doen aan onze voorgangers, durf ik toch te stellen dat wij de laatste jaren met deze winkel fors zijn gegroeid. Overigens zijn we drie jaar geleden van het pand naast ons naar de huidige locatie gegaan. In die drie jaar is er echt veel veranderd. Natuurlijk verkopen wij graag onze artikelen maar bovenal hechten wij enorm aan de service die wij dagelijks verlenen.

Geldautomaat

Vincent is er vooral trots op dat er op een veilige en discrete plaats een betaalautomaat in de winkel staat. “ Mensen kunnen hier zowel geld opnemen maar wat wellicht nog belangrijker is, waar zij ook geld kunnen storten. Wij merken het dagelijks dat vooral oudere bezoekers gebruik maken van deze mogelijkheden. Ze voelen zich hier veilig en beschermd. Elke dag hebben we voor het opnemen en storten van geld ongeveer 150 bezoekers binnen. Zoals eerder gezegd zijn daarbij veel ouderen. Door het drukke gebruik van de automaat kan het aantal storingen soms wel eens wat hoger zijn maar ook daar wordt hard aan gewerkt om dat te verbeteren”. 

Zo komt het ook voor dat gebruikers van de automaat, ook bankvragen hebben. Vincent zegt daarover: “Ook daar hebben wij een oplossing voor. Enkele medewerkers hebben intussen bij de ING een opleiding gehad. Dat is een welkome hulp waarvan vooral ouderen dankbaar gebruik maken. Zo ziet je dat onze zaak niet alleen op verkoop gericht is maar zéér zeker ook voor een groot deel aan service.”

500 tot 700 bezoekers

 ”Vergeet niet”, zegt Vincent, “dat er hier per dag 500 tot 700 bezoekers binnenlopen. We hebben een uitstekend team om iedereen te helpen en kunnen daardoor service verlenen voor alle mogelijke vragen maar ook problemen. Natuurlijk speelt de locatie in hartje Valkenswaard ook een woordje mee. Natuurlijk hebben ook wij hinder gehad van opgebroken wegen en parkeerplaatsen maar als alles klaar is kunnen we daar ongetwijfeld ook van genieten.”

Afhaalpunt

De winkel is ook een van de vele afhaalpunten voor het Valkenswaards Weekblad. Soms lukt het gewoonweg niet om in alle wijken de krant te bezorgen. Dan is er de mogelijkheid voor de inwoners die de krant niet online willen lezen, om op een van de afhaalpunten, een papieren krant op te halen. In Valkenswaard zijn er negen:
- Plus van de Huijgevoort, van Bruhezedal;
- Jumbo, Nieuwe Waalreseweg;
- Nettorama, Kardinaal de Jongstraat;
- Primera, Eindhovenseweg;
- VVV, Markt;
- Gemeentehuis Valkenswaard in de Hofnar;
- Lidl, Kerverij         
- Drogisterij de Vijzel, Luikerweg;
- Jumbo,  Leenderweg.

Online lezen

Het Valkenswaards Weekblad is ook via de website te lezen. En ontvangt u de krant niet? Via de dezelfde website en dan de link ‘bezorging’ kunt u een bezorgklacht indienen.
www.valkenswaardsweekblad.nl

Uit de krant