Een van de deelnemende teams aan de quiz in 2019 met hun cheque voor het goede doel
Een van de deelnemende teams aan de quiz in 2019 met hun cheque voor het goede doel Mooren Media

Derde Valkenswaardse dorpsquiz

Algemeen 214 keer gelezen

VALKENSWAARD - Haal je denkhoed van zolder, trommel je teamleden op, zoek al je naslagwerken over Valkenswaard bij elkaar: de derde Eureka! Dorpsquiz komt eraan. Na drie quizloze jaren kan het eindelijk weer. De quiz vindt plaats op zaterdag 6 mei. Wie zijn team nog niet heeft ingeschreven moet enige haast maken. Aanmelden kan nog tot 1 april.

De Eureka! Dorpsquiz is een groots evenement waar heel Valkenswaard aan mee kan doen. Deelnemers krijgen een stapel vragen over van alles en nog wat en daarnaast een aantal doe-opdrachten. Veel vragen gaan over Valkenswaard, maar veel ook niet. De teams hebben één avond de tijd om alle vragen te beantwoorden en alle opdrachten uit te voeren. Het zal een race tegen de klok worden.

Winnen voor jouw goede doel

Het belangrijkste doel van de Eureka! Dorpsquiz is om Valkenswaard een stukje leuker en saamhoriger te maken. Dat lukt tot nu toe heel aardig. De eerste editie in 2018 telde 1700 deelnemers, de tweede editie 1900 en dit jaar hoopt de organisatie op minstens 2000 quizzers. Speel mee met vrienden, familie, collega’s of die buurvrouw die alleen woont. Alle teams spelen voor een door henzelf gekozen, Valkenswaards goed doel. De teams die het hoogst eindigen krijgen dus niet alleen eeuwige roem maar verdienen ook een flink geldbedrag voor hun goede doel. 70% van het inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld.

Inschrijven

Inschrijven is niet zo moeilijk. Het begin is: stel een team samen. Je hebt minstens tien personen nodig, vijftien is beter. Twintig is genoeg. Verzin een leuke teamnaam. Stuur een foto van het team of mascotte mee. 
Kies een locatie waar je de quiz gaat spelen. Dat kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, maakt niet uit. En heel belangrijk: zorg voor goede wifi.

Tot 1 april

De inschrijftermijn sluit op 1 april. Deelname kost 45 euro. Maak dit over naar: NL10 RABO 0327 4222 11 ten name van Stichting Dorpsquiz Valkenswaard onder vermelding van jullie teamnaam en teamleider. De inschrijving is pas definitief wanneer het inschrijfgeld op onze rekening is bijgeschreven. Teams die zich al hadden aangemeld voor de vorige (wegens corona afgelaste) editie blijven ingeschreven.
Heb je nog vragen? Mail naar: vwquiz@gmail.com

De quiz

Op de quizavond zullen de deelnemende teams op hun eigen gekozen locatie vragen op lossen. Aan de hand van een vragenboek gaan ze op zoek naar de goede antwoorden. Hierbij worden ook zoekopdrachten gegeven door het dorp heen, dit mag uitsluitend te voet of per fiets.

Uitslag op het Eureka Festival

De prijsuitreiking van de Eureka! Dorpsquiz vindt een week later plaats en is een spektakel op zich. Noteer in de agenda: Eureka Festival, zaterdagmiddag 13 mei op de Statie bij de Fantast en Du Commerce voor de deur. Er is die middag een korte nabeschouwing met een toelichting op de lastigste vragen. Aansluitend worden de winnaars en de winnende goede doelen bekendgemaakt. En het is natuurlijk een mooie gelegenheid de collega-teams te ontmoeten. 
Volg alle ontwikkelingen op:
www.facebook.com/vwquiz/

Uit de krant