Gerard en Leny Baken-van den Dungen zijn zestig jaar getrouwd.
Gerard en Leny Baken-van den Dungen zijn zestig jaar getrouwd. Jurgen van Hoof

Diamanten bruidspaar Gerard en Leny Baken

Algemeen 593 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het was op vrijdag 15 maart 1963 dat Gerard en Leny Baken-van den Dungen elkaar het jawoord gaven op het gemeentehuis in Valkenswaard. Op vrijdag 19 april gebeurde dat nogmaals maar nu in de kerk van de H. Antonius van Padua aan de Eindhovenseweg. Het kan bijna niet meer anders maar ook Gerard en Leny hebben elkaar leren kennen bij het dansen onder meer in zaal Maenen aan de Leenderweg. 

Door Ton van Helvoort

“Dat waren best gezellige avonden”, zegt Gerard. “Bij Maenen speelde altijd een goed orkest zoals de Heikrekels die veel succes hadden met het lied: ‘Waarom heb jij mij laten staan’. Het zal best wel eens een toepasselijk liedje geweest zijn voor een stelletje waarvan de verkering uit was. Ik kan me nog herinneren dat er in de zaal na enkele nummers vijf cent werd opgehaald voor het orkest. Zo moest men bij Zaal Lavrijssen negen cent betalen als entree.”

Philips

Na hun huwelijk werkte Gerard bij Philips. Hij en Leny woonden in Dommelen waar hij één grote hobby had en dat waren zijn duiven. Gerard: “We hadden een geweldige fijne vriendengroep met allemaal echte duivenmelkers zoals toen werd gezegd. Van die vriendenkring van veertien personen zijn er nu helaas nog maar drie over.”
“Inderdaad”, beaamt Leny, “alles werd opzij gezet voor de duiven.”

Vakanties 

Gerard vertelt verder: “Elke maand kwamen we bijeen . Tijd voor vakanties hadden we dan ook niet. Ik kan me nog herinneren dat ik met mijn duiven een complete kampeeruitrusting had gewonnen. Het was natuurlijk moeilijk om de duiven alleen te laten en dus waren vakanties niet aan ons besteed. Dat was overigens onze eigen keuze.” 

Leny haalt herinneringen op: “Wel kan ik me nog herinneren dat we toch nog één keer met de tent zijn gaan kamperen. Ik sliep die nacht op een luchtbed waarvan na een korte slaap het ventiel leeg liep. Toen maar verder op de grond geslapen. Dat hebben we ook weer overleefd.”

Dommelen

Intussen bouwden het echtpaar in 1973 een huis in Dommelen. Er lag een grote tuin achter het huis waar de duiven heerlijk konden rondfladderen. Die moesten natuurlijk ook verzorgd worden en daardoor hadden de echtelieden amper tijd voor uitstapjes. Daar kwam nog bij dat de gezondheid van Gerard achteruit ging en dit hen noopten uit te zien naar een appartement. 
“We woonden 41 jaar in Dommelen”, zegt Leny. “We waren altijd graag thuis en hotels waren niet aan ons besteed.”

Tevreden

Inmiddels is Gerard 84 en Leny 85 jaar. Het zijn twee echt tevreden mensen die samen nog altijd gelukkig zijn. Door de leeftijd worden ook soms wat gebreken merkbaar. Met de vrienden van de duivenclub is er nog altijd best veel contact. “Dat vergeet je zomaar niet”, zegt Gerard.

Leny en Gerard zijn twee gezellige mensen die nu in een mooi appartement wonen aan het Elcomapark. “We hebben het hier prima naar de zin”, zeggen ze. Ook met de overige appartement bewoners zijn er goede contacten in het gebouw.
Toen er dan ook een datum stond gepland voor een gezamenlijke borrel op het einde van het jaar, stelde één van de bewoners zijn vakantie één week uit om ook bij de borrel aanwezig te kunnen zijn. “En dat zegt meer dan genoeg”, zegt Gerard,

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant