Het DigiTaalhuis helpt iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven en rekenen of een andere vraag heeft.
Het DigiTaalhuis helpt iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven en rekenen of een andere vraag heeft. Pixabay

Hulp bij beter lezen en schrijven in het DigiTaalhuis

Algemeen 168 keer gelezen

VALKENSWAARD - Beter leren lezen en schrijven en rekenen? Nederlands leren? Of handiger worden met de computer en internet? Wie dat wil, kan terecht in het DigiTaalhuis Valkenswaard. 

Veel mensen vinden lezen en schrijven moeilijk. Dat maakt dingen ingewikkeld. Met de trein reizen. Een rekening begrijpen. Een bijsluiter van een medicijn lezen. Of een sollicitatiebrief schrijven. Dit geldt voor mensen die vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen. Omdat ze gevlucht zijn, hier werken of voor de liefde naar Nederland zijn gekomen. Maar ook voor mensen die altijd in Nederland gewoond hebben maar lezen en schrijven moeilijk vinden. Bijvoorbeeld doordat ze eerder gestopt zijn met school of ziek zijn geweest. Iedereen is welkom. 

Je vindt het DigiTaalhuis in de Bibliotheek. Vanaf 23 maart is er elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur een (gratis) spreekuur. Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies.

Buiten dit spreekuur mag je ook altijd een vraag stellen aan de coördinator van het Digitaalhuis Ilse van Gerven. Per mail: i.vangerven@bibliotheekdekempen.nl of via 06-45209453.


Uit de krant