Modita van Zummeren presenteert haar nieuwe boek in de bibliotheek op donderdag 16 maart om 19.30 uur.
Modita van Zummeren presenteert haar nieuwe boek in de bibliotheek op donderdag 16 maart om 19.30 uur.

‘Honger naar vervulling’

Algemeen 503 keer gelezen

VALKENSWAARD - Modita van Zummeren presenteert donderdag 16 maart haar nieuwe boek ‘Honger naar vervulling’ in Bibliotheek Valkenswaard. 

Bij een eetprobleem gaat het niet alleen over calorieën, eten of lichaamsgewicht. Het gaat over identiteit, eigenwaarde, zelfliefde en zingeving.
Modita van Zummeren vertelt over de gezins- en familiefactoren die ten grondslag liggen aan eetproblemen, en over wat kan helpen om de eetstoornis te overwinnen: onder andere door lichaamsgerichte en emotie-gerichte therapie, familietherapie, meditatie en het vinden van zingeving.

Het boek

Dit alles vertelt zij aan de hand van haar nieuwste boek: Honger naar Vervulling. Een boek dat gaat over de oorzaken en bevrijding van de eetproblemen anorexia, boulimia en overgewicht. Met dit boek won ze in 2022 de publieksprijs van uitgeverij Boekscout voor het genre gezondheid & persoonlijke ontwikkeling.

Eetprobleem

De presentatie is interessant voor mensen die worstelen met een eetprobleem, of die een familielid, vriend of vriendin, leerling of cliënt hebben die een eetstoornis heeft. Ook kan de presentatie interessant zijn voor mensen met andere verslavingen of voor hen die meer inzicht willen krijgen in de problemen die zij in hun pubertijd tegenkomen of tegengekomen zijn. Het is een interactieve presentatie met de gelegenheid om vragen te stellen en dingen te delen. 

Modita van Zummeren

Modita van Zummeren (1962) is (niet meer praktiserend) arts. Al heel wat jaren begeleidt ze familieopstellingen, actieve meditaties, zelfhypnose en coaching trajecten, en geeft ze de Japans Therapeutische Gezichtsmassage. 
Modita is auteur van de boeken Depressie, een opstap naar geluk en Honger naar Vervulling. Zowel op het gebied van depressie als op het gebied van eetstoornissen is ze ervaringsdeskundige. Vele jaren geleden overwon ze zowel haar depressies als haar eetstoornissen.

Reserveren

De boekpresentatie is op donderdag 16 maart om 19:30 uur in Bibliotheek Valkenswaard De toegang is gratis. Echter zijn er een beperkt aantal plekken, reserveer je ticket(s) dus tijdig via de agenda van:

www.bibliotheekdekempen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant