Hans Deuze (SvV), Esther van Daal SvV), Cees van de Schoot en zijn vrouw Francien van de Schoot.
Hans Deuze (SvV), Esther van Daal SvV), Cees van de Schoot en zijn vrouw Francien van de Schoot.

Cultuurpenning voor Cees van der Schoot

Algemeen 485 keer gelezen

VALKENSWAARD - Hans Deuze en Esther van Daal hebben maandag 27 februari namens Samen voor Valkenswaard een cultuurpenning en bijhorende oorkonde uitgereikt aan Cees van de Schoot. 

Volgens initiatiefnemers Hans Deuze en Ben de Klerk van SvV is Cees een zeer betrokken inwoner van de gemeente, draagt hij bij aan de Valkenswaardse cultuur en zet hij zich in voor Volkstuinvereniging ‘t Plataantje. Vol overgave is hij bezig met schilderen en werken in de moestuin waar hij het ene na het andere fraaie bouwwerk in elkaar timmert. Als autodidact is het verbazingwekkend hoe Cees in de afgelopen jaren zo’n tweehonderd prachtige schilderijen heeft gemaakt. Van grote tot kleine werken en in alle stijlen, van natuur tot grootmeesters. Veel mensen genieten van zijn werk, en daarom krijgt hij de Cultuurpenning.

Samen voor Valkenswaard kwam in 2021 met een eigen Cultuurpenning. De drempel voor de gemeentelijke cultuurpenning vindt SvV te hoog. Zij wil als partij laagdrempelig mensen in het zonnetje zetten die een actieve en aanstekelijke bijdrage leveren aan de huidige cultuur in Valkenswaard. Het kan gaan om fotografie, toneel, corso, musea, muziek, dans maar ook evenementen en carnaval. Iedereen kan via Facebook of via de website van SvV anderen nomineren. De cultuurpenning is een nieuwe langdurige actie, nadat eerder 12 maanden lang mensen in het zonnetje zijn gezet, omdat zij actief stappen ondernamen tegen zwerfafval.

Uit de krant