De vier tieners achter het nieuwe clubje Nog Net Nie. (Foto: Jurgen van Hoof).
De vier tieners achter het nieuwe clubje Nog Net Nie. (Foto: Jurgen van Hoof). Jurgen van Hoof

‘CV Nog net nie’ is alleen voor jeugd

Algemeen 636 keer gelezen

DOMMELEN - Je kent het ongetwijfeld uit je jeugd. Je groeit op met vriendjes en vriendinnetjes, gaat naar kinderfeestjes en partijtjes en er worden evenementen georganiseerd speciaal voor de jeugd. Later als je ouder wordt komt de tijd van scooters, verkering en op stap gaan. Maar daartussenin zit een leeftijdscategorie, de tienertijd, waar je even overal net buiten valt, geen kind meer maar ook nog niet echt volwassen.

Door Johan Follon

We maken het vaak genoeg mee dat ouders naar hun kinderen toe zaken moeten verbieden omdat ze nog niet oud genoeg zijn. De kinderen daarentegen snappen het vaak niet omdat ze zelf niet vinden dat ze nog te jong zijn. Ze hebben het gevoel eventjes nergens meer bij te horen. Het zou dan ook mooi zijn als dit gevoel bij deze tieners weggenomen zou kunnen worden. Enkele ouders van de jeugd van C.V. de Pintenwippers zagen dit gebeuren en besloten daarom hun handen ineen te slaan om een oplossing hiervoor te zoeken.

Wij gevoel

Chris Hof, Heidi Hof, Linda Verberne en Chantal Balmer zijn gezamenlijk om de tafel gaan zitten om te onderzoeken wat ze deze tieners zouden kunnen bieden. Al snel kwam het idee om een organisatie op te richten binnen C.V. de Pintenwippers die meerdere keren per jaar speciaal voor deze jongeren activiteiten zou kunnen organiseren waar ze enthousiast van zouden worden en ze het ‘wij’ gevoel zou geven. In eerste instantie tijdens het carnavalsseizoen maar zeker ook daarbuiten.
Samen met enkele jongeren binnen de vereniging, Harm Verberne, Thomas Balmer, Sterre Hurkmans en Anna Verberne respectievelijk 14, 16, 13, en 12 jaar, is zo een nieuwe organisatie ontstaan met de toepasselijke naam ‘Nog net nie’.

Coolest Party

‘Nog net nie’ staat, hoe toepasselijk, nog in de kinderschoenen maar een begin is gemaakt.
Carnavalszaterdag 18 februari staat de eerste activiteit gepland en wel een tienerdisco bij Ollie B. Bommel aan de Bergstraat in Valkenswaard. De avond begint vanaf 20.00 uur.
Deze avond zal dj Tygho de muziek verzorgen en het zal zoals ze zeggen de Coolest Party ever worden voor alle tieners maar wel zonder alcohol, dus de organisatie zegt volmondig: ‘zorg dat je erbij bent’!

Een succes en groeien

Wat de andere activiteiten gaan worden daar zijn de vier tieners nog over in beraad. Er wordt volop over gebrainstormd, maar ideeën van buitenaf zijn natuurlijk van harte welkom. 
Tieners die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van deze organisatie, zijn ook zeer welkom. Het betreft zich hier voornamelijk de tieners in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar maar ook als je hier al buiten zou vallen en je hebt toch interesse, zien de vier van ‘Nog net nie’ je graag komen.

Samenwerken

Ook gaat gekeken worden of er samenwerkingen kunnen plaatsvinden met organisaties die dezelfde doelstelling hebben. Wat ze willen, is dit een succes maken en groeien om zo de belangen van deze jongeren nog jaren te kunnen behartigen. 

Social Media

Speciaal voor de betreffende jongeren is er voor gezorgd dat er een brede bereikbaarheid is op de voor hun bekende sociaal media kanalen zoals Tik Tok, Instagram en Facebook.
Mocht je interesse hebben kun je ze vinden onder de noemer ‘Nognetnie2023’.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089161674869 

https://www.instagram.com/nognetnie2023

Uit de krant