Gastspreker Sipke van de Peppel is freelance (web)redacteur en verzamelaar van boekbanden en grafiek uit de periode 1890-1940.
Gastspreker Sipke van de Peppel is freelance (web)redacteur en verzamelaar van boekbanden en grafiek uit de periode 1890-1940.

Lezing ‘Uit het wonderland’

Algemeen 351 keer gelezen

VALKENSWAARD - Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard ontvangt vrijdag 27 januari gastspreker Sipke van de Peppel, freelance (web)redacteur en verzamelaar van boekbanden en grafiek uit de periode 1890-1940.

Deze vrijdag geeft Van de Peppel een lezing over ‘Indië als inspiratiebron’. Aan de hand van hoogtepunten uit zijn verzameling laat hij zien hoe Nederlandse kunstenaars als Chris Lebeau, Theo Neuhuys, Willem Hofker en Leo Léon motieven uit de Indonesische kunst en cultuur overnamen in hun eigen ontwerpen voor boekbanden, reisbrochures en ander reclamedrukwerk. Ook staat hij stil bij de invloed van het Javaanse batikken op de Nederlandse Art Nouveau.

Aanmelden

De lezing gaat om 15.00 uur van start, publiek is vanaf 14.30 uur welkom. Rond 15.45 uur rondt Van de Peppel zijn verhaal af, daarna kunnen bezoekers eventueel het museum nog bezoeken. Kosten voor de lezing bedragen 5 euro per bezoeker. Indien bezoekers ook het museum willen bezoeken, betalen ze een totaalprijs van 8 euro. Vooraf aanmelden is gewenst en kan per mail via info@steendrukmuseum.nl.

Nederlands Steendrukmuseum

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is wereldwijd het enige museum over de steendruk en lithografie. Sinds 2001 draagt het museum zorg voor het behoud van dit bijzondere erfgoed. De indrukwekkende museumcollectie omvat werk van internationale kunstenaars als Alphonse Mucha, Pablo Picasso, Francis Bacon en Jan Sluyters.

Het museum ligt aan de Oranje Nassaustraat 8C in Valkenswaard en is van dinsdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, jongeren van 13 tot en met 17 jaar betalen 6 euro en bezoekers vanaf 18 jaar betalen 8 euro entree. Meer informatie is verkrijgbaar via: www.steendrukmuseum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant