Met flits- en lamplicht creëert Jan van der Wielen surrealistische beelden. van de nacht.
Met flits- en lamplicht creëert Jan van der Wielen surrealistische beelden. van de nacht. Johan van der Wielen ~ naturephotography

Lezing over creatief omgaan met licht en nachtfotografie

Algemeen 136 keer gelezen

WESTERHOVEN - Fotoclub De Verbeelding uit Westerhoven en Fotoclub Lamina uit Dommelen houden donderdag 9 februari gezamenlijk een lezing over creatief omgaan met licht en nacht-fotografie, verzorgd door natuurfotograaf Johan van der Wielen.

Sinds vele jaren maakt Van der Wielen gebruik van flits- en lamplicht om surreële natuurbeelden te maken. Hij gebruikt de natuur als setting en palet om een heel nieuw beeld te creëren dat niets meer te maken heeft met de werkelijkheid. Van der Wielen neemt je tijdens deze avond mee in een wondere reis door de nacht, van het lichtvervuilde westen op zoek naar de donkerste plek van ons land. Van adembenemende sterrenhemel met Melkweg en zelfs Noorderlicht naar de nacht tussen de kassen. Alle facetten van de nacht komen aan bod. Hij vertelt over zijn avonturen, over zijn daadwerkelijk reis door Nederland in één nacht en hij eindigt met een timelapse over hoe de nacht zou kunnen zijn.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Buitengaander aan de Dorpstraat 9 in Westerhoven, pal tegenover de kerk. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via noudennettykuijlaars@upcmail.nl.

Uit de krant