De Nationale Voorleesdagen, onder meer bij Bibliotheek Valkenswaaard, zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari.
De Nationale Voorleesdagen, onder meer bij Bibliotheek Valkenswaaard, zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari.

Nationale Voorleesdagen bij de bieb

Algemeen 114 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. Wie vandaag een prentenboek in huis haalt, kan vanavond al zo’n heerlijk voorleesmoment beleven. Een goed begin van een leuk, dagelijks ritueeltje - het begin van het jaar is daar een uitstekend moment voor.

De Nationale Voorleesdagen zijn voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders. Ook de bibliotheek in Valkenswaard opent de deuren voor dit evenement rondom voorlezen, waarbij de mooiste prentenboeken kunnen worden geleend. 

Evenementen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden in Bibliotheek Valkenswaard evenementen georganiseerd rondom voorlezen voor je (klein)kind. Zo wordt op woensdag 25 januari om 14.00 uur gestart met voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar 2023, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Het gaat over een jongetje dat een feestje geeft voor zijn knuffels. De vertelling wordt begeleid door harpmuziek, gespeeld door Renske Leuw van het Centrum van Muziek en Dans.
Kinderen die graag bij dit evenement willen zijn, mogen eventueel een knuffel meenemen. De toegang is gratis, wel wordt gevraagd vooraf even aan te melden via www.bibliotheekdekempen.nl/activiteiten.

Voorlezen en spelletjes

Op woensdagmiddag 1 februari wordt voorgelezen uit de andere negen boeken van de Prentenboek Top 10. Met elk half uur een nieuw boek. Verder kunnen jonge bezoekers tijdens de Nationale Voorleesdagen memory spelen op het grote scherm en een quiz doen. Voor deze activiteiten kun je gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.

‘Loet viert feest’

In de bibliotheek in Valkenswaard duren de voorleesdagen een paar dagen langer: op woensdag 8 februari sluit de bieb af met de feestelijke, muzikale theatervoorstelling ‘Loet viert feest’. Samen met de kinderen viert Loet een verrassingsfeestje voor haar hond Mango. De voorstelling is op woensdag 8 februari van 9.00 tot 9.30 uur. Kaartjes kosten 5 euro per kind met één volwassen begeleider. Aanmelden kan via 
www.bibliotheekdekempen.nl/activiteiten

Samen beleven

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en zo leren ze vooral nieuwe woorden. Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus snel naar de bibliotheek.

Uit de krant