De plek waar het voor de Valkenswaardse politici allemaal moet gebeuren. Deze maand gaan zij de strijd met elkaar aan op de dartbaan. Een maand later doen ze datzelfde, maar dan in de politieke arena.
De plek waar het voor de Valkenswaardse politici allemaal moet gebeuren. Deze maand gaan zij de strijd met elkaar aan op de dartbaan. Een maand later doen ze datzelfde, maar dan in de politieke arena.

Fractievoorzitters gooien pijltjes

Het zal niemand zijn ontgaan dat de verkiezingscampagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart langzaam op gang komen. Op initiatief van Peter van Steensel, fractieleider van Valkenswaard Lokaal, gaan alle partijen op zondag 18 februari hun krachten onderling meten met een darttoernooi.

VALKENSWAARD - Het toernooi wordt gehouden in de hal van speeltuin Geenhoven en gaat van start om 11.00 uur. Het darten is in Nederland erg populair geworden, mede door de successen van spelers als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

Verbroederen

Een goede zaak. Er wordt immers gezegd dat sport verbroedert, waardoor het respect voor elkaar alleen maar kan toenemen. Alle acht de partijen die deelnemen aan de verkiezingen zullen dan ook aanwezig zijn op die zondag.

Elke partij doet, zo mogelijk, met vijf personen mee aan de wedstrijd. "We zien dat", zegt Peter van Steensel, "als een ludieke manier om de campagne te openen. Natuurlijk worden de inwoners er ook al regelmatig op gewezen dat het verstandig is op die ene of die andere partij te stemmen. Los daarvan denken wij dat het toch een goede zaak is om een keertje ontspannen met alle partijen bij elkaar te zitten. We kennen elkaar vaak al langer dan vandaag, maar iedereen heeft toch zijn eigen belangen. Uiteindelijk zijn we allemaal inwoners van Valkenswaard die echt hun best doen om bij te dragen aan het goed besturen van onze gemeente."

Het darten op zondag 18 februari zal voor de deelnemers best spannend worden. Ze kunnen dan echter al een beetje wennen aan de komende weken die in het kader staan van de verkiezingen.

Basis

Ook daar zullen winnaars zijn, maar ook de nodige verliezers.

"Zo'n dagje darten kan echter ook een basis zijn om elkaar wat beter te leren kennen. Vooral omdat er bij diverse partijen veel nieuwe gezichten zijn.

"Het kan ook een eerste stap zijn naar goede verstandhoudingen in de gemeenteraad, waarbij men natuurlijk voor zijn eigen mening of standpunt mag uitkomen", vertelt Van Steensel enthousiast. "Wellicht kunnen we na de verkiezingen concluderen dat darten niet alleen een kwestie is van pijltjes gooien, maar dat het daadwerkelijk heeft kunnen bijgedragen aan goede en sportieve verkiezingen. En dat natuurlijk met respect voor elkaar."

Meer berichten