De verkoop van speculaas in winkelcentrum Corridor bracht ruim 800 euro op.
De verkoop van speculaas in winkelcentrum Corridor bracht ruim 800 euro op. Willem-Jan Schampers

Aparte werkgroep organiseert activiteiten voor Jong Striepersgat

Algemeen 275 keer gelezen

VALKENSWAARD - “We zijn er ter ondersteuning van de jeugdcommissie van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat. Een aparte werkgroep van drie enthousiaste Striepers, die diverse activiteiten organiseert voor de jeugd in de basisschoolleeftijd. We richten ons specifiek op jong Striepersgat, maar uiteraard is ook de jeugd uit Brouwersgat en Mulkgat welkom.”

Door Willem-Jan Schampers

Aan het woord zijn Heidy Scholte, Corine Joosten en Dave Bouwmans, die met z’n drieën de taak op zich hebben genomen om enkele carnavalsactiviteiten (nieuw) leven in het blazen. “Het was, door omstandigheden, een beetje ingekakt en wij willen het weer interessant maken voor de Striepersgatse jeugd. Denk bijvoorbeeld aan het altijd zeer gezellige en populaire SOP (Striepersgats Open Podium, red.), dat jarenlang plaatsvond in zaal Lavrijssen. Het was een drukbezochte middag voor de jeugd, waarbij allerlei optredens waren en ook de Jeugdprins, jeugdraad en Hopmarjannekes aanwezig waren.”

Jong Striepersgats Festival

Hiervoor komt nu iets nieuws in de plaats: het Jong Striepersgats Festival. Op zondag 18 december, vanaf 14.11 uur in Feesterij Lugano aan de Leenderweg in Valkenswaard. “We gaan er met z’n allen een leuke middag van maken! Niet alleen feestvieren en hossen, maar ook spelletjes doen en mooie optredens bekijken. Of misschien zelfs wel meedoen! Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen bij de diverse activiteiten. De prijsuitreiking vindt rond 17.11 uur plaats. Wie graag wil optreden met een liedje, een playback-act of een dansje, kan zich opgeven via e-mailadres jeugdcommissie@striepersgat.nl.”

Kleurplaat

Benadrukt wordt dat het wel de bedoeling is dat ouders er zelf ook blijven bij het Jong Striepersgats Festival. Alle kinderen krijgen een kaart, waarmee ze gratis wat lekkers kunnen krijgen en ze ontvangen sowieso allemaal een leuk carnavalsattentie. “Ook hebben we een kleurwedstrijd, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. De uitslag wordt bekendgemaakt op maandag 19 december. Er zijn eerder zo’n tweehonderd kleurplaten uitgedeeld in het centrum van Valkenswaard. Inleveren kan tot 16 december in de brievenbus van Hazestraat 1b in Valkenswaard. Vermeld je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres.”

Speculaasactie

Onlangs hield de werkgroep een speculaasactie. Met medewerking van de jeugd van Jong Striepersgat werden in winkelcentrum Corridor pakken speculaas verkocht onder het winkelend publiek. De actie bracht 800 euro op. “Dit bedrag is bedoeld voor wat extra’s voor de Striepersgatse jeugd. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten buiten het carnavalsseizoen. De kinderen van de jeugdraad en de Hopmarjannekes hielpen vol enthousiasme mee en de Striepersgatse Hofkapel zorgde voor muzikale gezelligheid.” 

Leiding

Onder leiding van de nieuwe Jeugdprins Ties d’n Urste (Ties van Gerwen) en zijn leuze ‘Carnaval is fantasTIES!’ gaat de jeugd van Striepersgat dit seizoen feestvieren. Om alle uittredens in goede banen te leiden, kan de jeugdcommissie hulp gebruiken. Iedereen vanaf zestien jaar die het leuk vindt om met de Striepersgatse jeugd op stap te gaan kan zich melden bij de jeugdcommissie. Dit kan ook via mail: jeugdcommissie@striepersgat.nl.

Uit de krant