Wethouder Rens Pijnenburg overhandigt het eerste boekje bij supermarkt PLUS in Dommelen.
Wethouder Rens Pijnenburg overhandigt het eerste boekje bij supermarkt PLUS in Dommelen.

Officieel startsein campagne ‘Trommel zonder Rommel’

Algemeen 367 keer gelezen

DOMMELEN - Wethouder Rens Pijnenburg gaf vorige week het officiële startsein voor de campagne ‘Trommel zonder Rommel’. Deze is bedoeld om zowel ouders als scholen te helpen bij het stimuleren van gezond eten en drinken. Pijnenburg overhandigde daarom het eerste lunchtrommelboekje aan bezoekers van de Plus in Dommelen. 

“De meeste mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van ongezond eten, zoals overgewicht en hart- en vaatziekten. Om ziektes op latere leeftijd te voorkomen is het goed om op jonge leeftijd al goede gewoontes aan te leren”, aldus de wethouder. “De actie ‘Trommel zonder Rommel’ geeft kinderen en ouders hiervoor tips en ideeën. Want, hoewel we gelukkig steeds beter weten wat gezond en minder gezond is, kunnen we allemaal nog wel wat tips gebruiken.”
In het lunchtrommelboekje staan weetjes, tips en voorbeelden over wat je je kind mee kunt geven naar school. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn en niet veel hoeft te kosten. Niet alleen de lunch is meegenomen, maar er staan ook tips in voor een gezonde pauzehap of traktatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant