Het was druk bij de opening van de nieuwe pergola. (Foto: Jurgen van Hoof).
Het was druk bij de opening van de nieuwe pergola. (Foto: Jurgen van Hoof).

Centrum Valkenswaard weer goed bereikbaar

Algemeen 270 keer gelezen

VALKENSWAARD - Valkenswaard ge bent de stad van de sigaren. Dat werd vaak gezongen en zal vast en zeker nog een tijd zo blijven. Maar er komen ook nieuwe dingen die Valkenswaard op een andere manier laten zien. 

Door Ton van Helvoort

Natuurlijk was niet iedereen de laatste maanden blij met de situatie in en rondom ons dorp. Vooral in de omgeving maar ook in het centrum was het vaak omrijden, afgesloten wegen, bergen zand en alles wat een inwoner of bezoeker niet blij maakt. Maar toch hielden we er de moed in. 
Volgens berichten van onder meer de wethouders werd ons immers verzekerd dat al die werkzaamheden echt noodzakelijk waren maar daarvoor zouden we ook iets moois terugkrijgen. Nu hoeft de één nog niet mooi te vinden wat een ander wel doet maar vooral het centrum krijgt langzamerhand toch echt een heel ander aanzien.

Opening

Afgelopen vrijdag 11 november was er veel bedrijvigheid in het vernieuwde Valkenswaardse centrum. Alhoewel we al een maand in de herfst zitten lijkt het in de omgeving van de Corridor en de Eindhovenseweg wel een tuincentrum. Weliswaar een klein centrum maar de nu aangeplante bomen en struiken zijn een lust voor het oog. Natuurlijk hoort men dan: ‘dat zal best veel geld gekost hebben en is dat nu echt nodig’? Ja, het was echt nodig. Er is daarmee een centrum ontstaan waardoor de Corridor met de Eindhovenseweg verbonden wordt. En dan boven alles uit staat daar een pergola die nogmaals onderstreept dat de oversteek van de Corridor naar de Eindhovenseweg het centrum nog completer maakt. 

Tevreden

Het is niet alleen voor de bezoekers een lust voor het oog maar ook de winkels aan de Corridor en Eindhovenseweg zijn tevreden over de realisatie. “Vergeet niet”, zegt Vincent van Primera aan de Eindhovenseweg 27, “dat we ook echt een lange tijd ontzettend beperkt waren in de mogelijkheden. om onze winkels open te houden. Want laat ons eerlijk zijn, er was de laatste jaren ook weinig gedaan door de gemeente om de sfeer en mogelijkheden te verruimen. Wij als winkeliers zijn er van overtuigd dat het een goede zaak is dat de Corridor nu bij het Centrum is getrokken.

Goed tijdstip

Het resultaat van de koopavond van afgelopen vrijdag geeft dan ook een goed gevoel voor de toekomst. Het tijdstip met de feestdagen voor de deur is dan ook goed gekozen. We zitten weer in de wintermaanden en dat betekent vroeg donker, vaak minder goed weer en koude vingers op de fiets maar het is ook een mooie periode waarin weer vriendschappen worden gesloten, mensen elkaar zo mogelijk helpen en met de Sint en Kerstmis in zicht al afspraken maken voor een gezellig samenzijn.

En dan is het goed om te weten dat Valkenswaard een winkelcentrum heeft dat goed te bereiken is. Men zal iedereen welkom heten en bij uw keuze voor een eventueel cadeau een goed advies geven. En dan zullen al die problemen in de afgelopen maanden vlug vergeten zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant