Het Steendrukmuseum gaat vrijdag 25 november voor een magische Duizend-en-een-Nacht
Het Steendrukmuseum gaat vrijdag 25 november voor een magische Duizend-en-een-Nacht Pixabay

Duizend-en-een-Museumnacht

Algemeen 194 keer gelezen

VALKENSWAARD - Bezoekers kunnen het magische Oosten beleven in Valkenswaard, tijdens een speciale avondopening van het Steendrukmuseum.

Vrijdag 25 november is het museum geopend tussen 19.00 en 22.30 uur. Op deze speciale avond staat het hele museum volledig in het teken van Duizend-en-een-nacht. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud, onder het genot van Oosterse muziek, thee en snacks. Wie in een sfeervolle 1001-nacht-outfit komt, krijgt korting op de entree. 

Veel activiteiten

Deze speciale avond biedt ook allerlei speciale activiteiten zoals:

- Zaklamp-rondleidingen door de expo ‘Uit het wonderland: de magie van het Oosten’. In deze expositie leer je alles over de kunst en lithografie van Nederlandse kunstenaars als Kees van Dongen en Willem Hofker, geïnspireerd door het Verre Oosten en de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. 

- Arjan den Boer (publicist geschiedenis, architectuur, spoorwegen en affiches) geeft om 20.00 uur een lezing over de Oriënt Express. Den Boer werkte jarenlang aan de ultieme Oriënt Express App. Hij is ook bruikleengever voor twee bijzondere Oriënt Express-affiches in onze expo.

- Voor de allerjongsten begint de avond om 19.00 uur met het voorlezen van sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. 

Verder is er een speurtocht, een waarzegster, drukdemonstraties  in het museumatelier en nog veel meer.

Praktische informatie

De Magische Duizend-en-een-Nacht vindt vrijdag 25 november plaats in het Nederlands Steendrukmuseum aan de Oranje Nassaustraat 8c in Valkenswaard. Het museum is deze avond geopend van 19.00 tot 22.30 uur. Kinderen tot en met 12 jaar mogen alleen onder begeleiding naar binnen, hun entree bedraagt 2,50 euro. Kinderen van 13 tot en met 17 jaar betalen 7,50 entree. Voor volwassenen is dit 12 euro. Hebben zij een Museumjaarkaart, dan betalen ze een toeslag van 5 euro. Kom je in een sfeervolle 1001-nacht-outfit, dan krijg je korting op de entree. 
Meer informatie en en het bestellen van kaarten:

www.steendrukmuseum.nl

Uit de krant