Dat is inderdaad zo gebeurd zegt een lachende Antoon Baeten en ook zijn vrouw Jet weet zich de eerste ontmoetingen nog goed te herinneren. (foto Jurgen van Hoof)
Dat is inderdaad zo gebeurd zegt een lachende Antoon Baeten en ook zijn vrouw Jet weet zich de eerste ontmoetingen nog goed te herinneren. (foto Jurgen van Hoof)

De vonk sloeg over en is nooit meer gedoofd

Op 4 januari waren ze zestig jaar voor de wet en op 25 januari 60 jaar voor de kerk getrouwd. Het diamanten echtpaar zijn beiden in Valkenswaard geboren en leerden elkaar, zoals in die tijd gebruikelijk, kennen bij het dansen in de zaal van Jan en Toos Lavrijssen. Op de muziek van de Bohemers sloeg de vonk over en hij is nooit meer gedoofd, zegt Antoon.

VALKENSWAARD - Jet is inmiddels 79 en Antoon is onlangs 83 jaar geworden. Ze hebben een dochter en twee kleinkinderen. Na een verkering van bijna drie jaar vonden ze woonruimte tegenover het oude gemeentehuis in Dommelen. Een zus van Jet die daar woonde ging verhuizen en daardoor kwam die ruimte vrij.

'We hebben daar vijf jaar gewoond en hebben toen een huis gekocht op de Dommelseweg. Van daaruit zijn we na 37 jaar naar onze huidige plek in Den Haas gegaan. Het is natuurlijk een heel andere wereld als zestig jaar geleden', zegt Jet. 'Ik werkte bij Philips en Antoon bij schoenfabriek de Komeet aan de Hofnar. Later was daar ijsfabriek Alaska gevestigd. Van de Komeet is hij naar schoenfabriek De Valk gegaan aan de Luikerweg. We hadden het nog niet zo slecht ondanks maar één week vakantie en drie snipperdagen.'

In verwachting

Jet verhuisde intussen van Philips naar de Willem 2 maar na zes maanden was ze in verwachting en stopte dus met werken. 'We denken niet alleen met veel plezier aan de eerste jaren van ons trouwen terug maar ook in onze verkeringstijd maakten wij mooie dingen mee. Zo hadden we besloten met een ander ongetrouwd stelletje op de fiets naar Koblenz te gaan. Ik had wat gespaard', zegt Antoon 'en kocht een fiets van het merk Juncker die drie versnellingen had. Het werd een heel bijzondere vakantie van slechts een week. We gingen van Koblenz naar Trier en van daaruit naar Clervaux. We kwamen daar in het donker aan en in stromende regen. We waren dan ook dolgelukkig een bordje te zien met Zimmer Frei. Daar hebben we overnacht , de mannen in de ene en de vrouwen in de andere kamer. Zo werkte dat nog in die tijd. We konden ons wassen met warm water en dat was in die week een hele luxe. Van Clervaux moesten we weer naar huis.

Meer berichten