Vorst William Damen bood zijn 'volk' een carnavaleske avond aan, met muziek, dans en veel humor. (foto Jurgen van Hoof)
Vorst William Damen bood zijn 'volk' een carnavaleske avond aan, met muziek, dans en veel humor. (foto Jurgen van Hoof)

Veel carnaval in Striepersgat

Afgelopen weekend was het druk in Valkenswaard, of beter gezegd in Striepersgat. Vrijdag begon het met de eerste Vorstenzitting in Zaal Lavrijssen. Vorst William Damen bood zijn 'volk' een carnavaleske avond aan, met muziek, dans en veel humor. De tonpraoters Frank Schrijen en Koop Drost zorgden voor de nodige lachsalvo's, evenals het duo Angelique Maenen/Arno Jacobs (met een eigen versie van 'Tussen Kunst & Kitch').

VALKENSWAARD - En ook de komische en muzikale bijdragen van Carnavalsvereniging Wij mee zun viere en de rest, de ADA Sisters 2.0 en Muzi BV waren zeer onderhoudend. Pieleke Sjonnie de Krom (zang) en Inge 'Allegonda' Marchal (in de ton) debuteerden op het Striepersgatse podium. Samen met de – min of meer – vaste waarden (dansgroep Mystique, de Hofkapel en de Hofmarjannekes) en slotact Ad van Opstal werd een gezellige avond neergezet.

Nog een keer

Komende zaterdag 27 januari wordt de Vorstenzitting nog een keer herhaald voor de liefhebbers: ook dan is de locatie weer Zaal Lavrijssen en gaar Vorst William Damen voor in het feestgedruis. De avond begint om 20.11 uur. Kaarten zijn nog te bestellen via: https://striepersgat.nl/evenementen/kaarten-bestellen-2.

Op zaterdag was er 's middags bij Du Commerce de presentatie van De Strieper, de carnavalskrant van Striepersgat. Gevolgd door 'Koning der Prinsen' bij Feesterij Lugano. Prins Stef d'n Urste van Striepersgat, Prins Briljant van Brouwersgat en Prins Mario d'n Urste van Mulkgat gingen op ludieke wijze met elkaar de strijd aan. Het was uiteindelijk Prins Stef die met de eer ging strijken. De Prinsen en hun gevolg ontmoetten elkaar op zondagmiddag opnieuw bij de receptie ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan van CV Alles dan Anders. In zaal Lavrijssen was het een drukte van belang.

Meer berichten