Ben je sportief, niet bang en in het bezit van oude kleding? Dan is Kwalleballen jouw spel.
Ben je sportief, niet bang en in het bezit van oude kleding? Dan is Kwalleballen jouw spel.

Early Bird-korting snelle inschrijvers Kwalleballen

DOMMELEN - Zondag 8 april wordt weer het traditionele Kwalleballen gehouden op een omgeploegd maisveld aan de Venbergseweg in Dommelen. Deze week start de jaarlijkse early bird actie voor Kwallebal-teams. Vrienden, collega's of teamgenoten die elkaar vinden om zondag 8 april hun krachten en tactische inzichten te meten op het Kwalveld kunnen tot en met 18 februari gratis inschrijven. 'Dat geeft de gelegenheid om afspraken tijdens Carnaval in daden om te zetten', lacht organisator Jovanka van Delft.

De laatste jaren is de jeugd tijdens het Kwalleballen enorm in opkomst. Maar ook onder senioren (en dat ben je bij Kwalleballen al vanaf je 18e) houdt het spel haar verslavende aantrekkingskracht. Zeker sinds de scheiding tussen rugbyers en gelegenheidsspelers groeit de competitie weer. Van Delft enthousiast: 'Dat komt ook omdat er steeds meer papa- en mama-teams van de jeugdige spelers inschrijven.'

Meedoen is bij Kwalleballen daadwerkelijk belangrijker dan winnen. De prijzenkast van winnende Kwalteams hebben meer het karakter van een juttersmuseum dan een eregalerij. Dus, ben je sportief, niet bang en in het bezit van oude kleding? Dan is Kwalleballen jouw spel! Voor wie het de afgelopen kwart eeuw per abuis gemist heeft: het gaat om een soort van rugby in de modder, gespeeld op omgeploegde maïsvelden aan de Venbergseweg in Dommelen. Kwalleballen is geschikt voor heren en dames, en bovenal is het van alle leeftijden (vanaf 4 jaar). Meedoen? Meld je aan via www.kwalleballen.nl! Deelname tot 18 jaar is gratis. Voor de senioren kost het (na 18 februari) een tientje per team.

Traditioneel heeft Rugbyclub The Vets een cadeautje voor iedere kwalleballer (m/v) vanaf 15 jaar. Je kunt 3x gratis een speciale Kwaltraining volgen bij the Vets. En traint je team een beetje fanatiek mee, dan heb je zo maar opeens een gratis kannetje bier of limo in de Vets-kantine gespaard. Met een op maat gemaakt kwalprogramma leer je de 5 belangrijkste Kwal trucs. De trainingen zijn op drie donderdagen voor het Kwalleballen om 18:30 voor de jeugd en 19:30 uur voor senioren bij Rugbyclub The Vets op Sportpark Den Dries in Valkenswaard.

Overige kwaldata

Noteer alvast vrijdag 6 en zaterdag 7 april in je agenda voor The Nights Before Kwalleballen, waar steeds vier coverbands proberen het ticket voor het hoofdpodium op zondag te bemachtigen.

Meer berichten