Dorian Jonkers-Fasol met rechts Ben de Klerk van SvV na de uitreiking van de Cultuurpenning.
Dorian Jonkers-Fasol met rechts Ben de Klerk van SvV na de uitreiking van de Cultuurpenning.

Cultuurpenning uitgereikt

Algemeen 197 keer gelezen

DOMMELEN - Samen voor Valkenswaard (SvV) heeft de vierde eigen Cultuurpenning uitgereikt. Nu aan Dorian Jonkers-Fasol uit Dommelen. Met haar activiteiten bereikt Dorian een breed publiek in Dommelen en brengt zij verenigingen bij elkaar.

Volgens initiatiefnemer Hans Deuze van SvV is Dorian zeer betrokken bij alles wat zich in Dommelen afspeelt. Groot of klein. Jong of oud. Dorian zet zich als echte Dommelse al jaren in voor alle inwoners van Dommelen. Dat doet zij als secretaris van de wijkcommissie “Doe mee® met Dommelen” en medeoprichter van het Dommels Plekske. Zij verzorgt daar de wekelijkse bijeenkomsten waar tientallen mensen op af komen. Maandelijks is er in het Bellemancafé een buurtetentje onder het genot van “samen eten en buurten”. “De ruimte wordt bijna te klein door de overgrote belangstelling die er is”, aldus Ben de Klerk die namens het bestuur van SvV in de Commissie ‘Cultuur’ zit. De Klerk: “Regelmatig komen verenigingen door haar inzet bij elkaar om van gedachten te wisselen. Zo is ontstaan, dat de Dommelse Kermis wordt ondersteund door Dommelse verenigingen en worden er gezamenlijke verenigingsactiviteiten georganiseerd. Dorian weet als geen ander het enthousiasme van de betrokkenen hoog te houden door haar optimisme.”

Belangrijke schakel

De partij geeft aan dat het te ver gaat om alle activiteiten van Dorian te noemen, maar het mag duidelijk zijn, dat zij voor de samenleving een belangrijke schakel is. Veel mensen genieten van haar inzet! “Dat is waarom wij haar heel graag onze cultuurpenning geven. Zij heeft hem verdiend,” aldus Hans Deuze.

Eigen Cultuurpenning

Samen voor Valkenswaard is in 2021 met een eigen Cultuurpenning gekomen. Er bestaat een gemeentelijke cultuurpenning maar de drempel daarvoor vindt SvV te hoog. Zij wil als partij laagdrempelig mensen in het zonnetje zetten die een actieve en aanstekelijke bijdrage leveren aan de huidige cultuur in Valkenswaard. Het kan gaan om fotografie, toneel, corso, musea, muziek, dans maar ook evenementen en carnaval. 

Iedereen kan via Facebook of via de website van SvV anderen nomineren. De cultuurpenning is een nieuwe langdurige actie van de partij, nadat zij eerder 12 maanden lang mensen in het zonnetje heeft gezet, omdat zij actief stappen ondernamen tegen zwerfafval.

Uit de krant

Uit de krant