De bibliotheek is een plek waar oud en jong veel plezier beleven aan het lezen en de bijzondere activiteiten.
De bibliotheek is een plek waar oud en jong veel plezier beleven aan het lezen en de bijzondere activiteiten. Foto: Picasa

Kinderboekenweek in de bieb

Algemeen 121 keer gelezen

VALKENSWAARD - Hoe sterk is een mier? Waarmee ruikt een slang? Hoe diep is de diepste oceaan? Tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober kunnen kinderen het gratis ontdekken in de bibliotheek. Dit jaar alles in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen!

Op woensdag 5 oktober om 14.30 uur kunnen kinderen zich mee laten voeren in de wereld van de Blaadjesdief. Wie haalt in de herfst de blaadjes weg van eekhoorn? De vertelling wordt begeleid met harpmuziek gespeeld door Renske Leuw van het Centrum van Muziek en Dans. De activiteit vindt plaats ‘Boven de boeken’- bovenin Bibliotheek Valkenswaard en is georganiseerd door De Mixerij; een initiatief van Bibliotheek De Kempen, Centrum van Muziek en Dans, Theater de Hofnar en Cordaad Welzijn, allen bewoners van het gebouw De Hofnar.

Schatten ontdekken in de berm

In samenwerking met IVN Valkenswaard – Waalre gaan we kijken wat er zo allemaal te vinden is in de berm. Kom naar de bibliotheek en kom ontdekken welke schatten er te vinden zijn in de berm. De IVN neemt ook van alles mee om te doen en te bekijken. Je kunt onder andere knutselen met kastanjes en beestjes zoeken. Ook vertellen ze meer over de activiteiten die ze organiseren. De schattentocht is op woensdag 12 oktober van 14:00-16:30 uur.

Gi-Ga-Groene speurtocht

Van 10 oktober tot en met 15 oktober is het in Bibliotheek Valkenswaard mogelijk dat kinderen zelf óf samen met hun ouders een speurtocht door de bibliotheek volgen. Tijdens deze route komen ze allerlei vragen tegen over de natuur. Van het kleinste drolletje tot de grootste boom. Weet jij alle vragen foutloos in te vullen? Dan maak je kans op een mooie prijs!

Boekjes en Babbels

Elke laatste vrijdag van de maand is er een uurtje voor (groot)ouders met jonge kinderen. Er wordt voorgelezen en samen boekjes bekeken. Vrijdag 28 oktober is het thema: Gi-Ga-Groen! Boekjes en Babbels begint om 11.00 uur. 

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, het volledige programma in alle vestigingen en het reserveren van een (gratis) kaartje op: www.bibliotheekdekempen.nl/kinderboekenweek

Uit de krant

Uit de krant