De gemeente Valkenswaard complimenteert mantelzorgers met het Valkenswaardkado.
De gemeente Valkenswaard complimenteert mantelzorgers met het Valkenswaardkado.

Een compliment voor alle mantelzorgers

Algemeen 144 keer gelezen

VALKENSWAARD - De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg komt er weer aan. Donderdag 10 november is hét moment om waardering voor onze mantelzorgers te tonen. 

Ook de gemeente Valkenswaard staat dan stil bij de belangrijke rol die mantelzorgers vervullen. 

Wethouder Bram Bots (Wmo en Zorg): “Bij het bieden van goede ondersteuning aan inwoners die dat nodig hebben, zijn jullie als mantelzorgers onmisbaar. Ik wil alle mantelzorgers bedanken voor hun grote inzet en verantwoordelijkheid. De afgelopen jaren is het door corona en de wachtlijsten in de zorg niet makkelijk geweest en is er een extra beroep op jullie gedaan. Ik heb groot respect en een grote waardering voor jullie enorme toewijding voor de mensen die jullie ondersteunen: partner, ouder(s), kind, vriend of buur. Wij willen jullie persoonlijk bedanken met een compliment in de vorm van het Valkenswaardkado, een lokale cadeaubon ter waarde van 50 euro.” De bonnen worden in november, rond de Dag van de Mantelzorg, toegestuurd aan de mantelzorgers.

Compliment aanvragen

Inwoners die als mantelzorger minimaal acht uur per week, voor tenminste drie aaneengesloten maanden in 2022, meer dan gebruikelijke zorg verlenen, kunnen het Mantelzorgcompliment aanvragen. Voorwaarden zijn dat de mantelzorger niet wordt betaald voor de geboden zorg én dat degene die de zorg ontvangt in de gemeente Valkenswaard woont. Het Mantelzorgcompliment aanvragen kan tot 1 oktober. Dat kan zowel de mantelzorger zelf, als de zorgvrager doen. Aanvragen kan digitaal via www.valkenswaard.nl/mantelzorg.

De aanvraag liever via een papieren formulier indienen? Daarvoor kunnen inwoners bellen met steunpunt Mantelzorg Verlicht via 088-0031288, het steunpunt is van maandag tot en met vrijdag dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar. Ook kan er een papieren formulier worden afgehaald bij de balie van het gemeentehuis in Valkenswaard. De gemeente raadt mantelzorgers sowieso aan om zich aan te melden bij Mantelzorg Verlicht. Dit omdat zo de juiste ondersteuning te kunnen bieden. Registeren kan via www.mantelzorg-valkenswaard.nl.

Uit de krant

Uit de krant