Veel inwoners zijn tevreden over de ondersteuning die zij krijgen vanuit de Wmo (Foto: Pixabay).
Veel inwoners zijn tevreden over de ondersteuning die zij krijgen vanuit de Wmo (Foto: Pixabay).

Veel inwoners tevreden over ondersteuning Wmo- en Jeugdhulp

Algemeen 30 keer gelezen

VALKENSWAARD - Veel inwoners zijn tevreden over de ondersteuning die ze ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet. Dat blijkt uit de ervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd die over 2021 zijn uitgevoerd. 

De gemeente Valkenswaard is in 2021 gestart met het continu meten van deze ervaringen. De gemeente pas zich aan bij de ‘reis’ die de inwoner maakt zodra ze een vraag stellen voor hulp of ondersteuning. Zo krijgt de inwoner kort na het gesprek met de gemeente een vragenlijst over hoe zij de toegang (dienstverlening) hebben ervaren. Weten inwoners waar ze terecht kunnen? Wat vonden ze van de deskundigheid van de medewerker?

Na drie maanden

Drie maanden nadat de ondersteuning is gestart, krijgt de inwoner een vragenlijst over de ondersteuning zelf. Zijn ze tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning?
De nieuwe werkwijze zorgt meer valide en actuele resultaten. Met de uitkomsten kan de gemeente (de toegang tot) ondersteuning waar nodig verbeteren.

Meer informatie

Alle onderzoeksresultaten en aandachtspunten zijn te vinden bij het nieuwsbericht over de ervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd over 2021 op onderstaande website. Onder het nieuwsbericht is de rapportage te vinden. 

www.valkenswaard.nl/nieuws

Uit de krant

Uit de krant