Er staan het publiek waarschijnlijk weer veel spectaculaire wedstrijden te wachten. (Foto: Dominique Bex)
Er staan het publiek waarschijnlijk weer veel spectaculaire wedstrijden te wachten. (Foto: Dominique Bex)

Rallycrossweekend op Eurocircuit

Algemeen 745 keer gelezen

VALKENSWAARD - Komend weekeinde staat  het Eurocircuit helemaal in het teken van het gecombineerd Nederlands/Duits rallycrossweekend.  Met enkele tientallen teams uit Nederland en België en meer dan dertig Duitse rallycrossers, belooft het voor rijders en publiek weer een fantastisch weekend te worden. 

Zaterdag 13 augustus begint in de loop van de ochtend met de vrije trainingen, waarna ’s middags de eerste wedstrijd heats worden verreden. Op zondag 14 augustus worden de wedstrijden voortgezet en staan uiteraard ook de finales op het programma. Samen met haar Duitse zusterclub maakt de Nederlandse Rallycross Vereniging er een mooi en interessant kampioenschapsweekend van. En natuurlijk is het publiek ook van harte welkom, waarbij inwoners van 

Rallycross is een echte publiekssport. Doordat de heats slechts vier rondes tellen op het één kilometer lange circuit, hoef je nooit lang te wachten om de fanatiek strijdende rijders voorbij te zien komen. Vaak bumper aan bumper, of deur aan deur. De mix van 60% verhard circuit en 40% onverhard, maakt de races bovendien extra spectaculair en afwisselend. 

Bekende merken

Daarbij zijn veel rallycross voertuigen afgeleid van bekende merken auto’s. Die herkenbaarheid maakt de rallycross extra interessant voor jong en oud. Maar er wordt bijvoorbeeld ook gereden met snelle cross karts en Superbuggy’s, RST’s en zelfs 2CV’s.

Kaarten

Publiek is altijd van harte welkom op het Eurocircuit, dus ook op dit Nederlands/Duits kampioenschapsweekend. Kaartjes zijn te koop aan de kassa van het circuit voor 10 euro per dag voor een volwassene en 5 euro voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. 

Overigens krijgen inwoners van de gemeente Valkenswaard gratis toegang tot het Eurocircuit, als zij aantonen dat ze in de gemeente wonen, bijvoorbeeld met de Milieupas. Kortom, alle ingrediënten zijn weer aanwezig om er op 13 en 14 augustus weer een ouderwets gezellig rallycross weekend van te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant