Jonge deelnemers tijdens Museum Kids Factory in het Philips Museum (Foto: Christ Clijsen).
Jonge deelnemers tijdens Museum Kids Factory in het Philips Museum (Foto: Christ Clijsen).

Spelenderwijs leren over techniek

Algemeen 295 keer gelezen

EINDHOVEN - In de zomervakantie is het weer mogelijk om deel te nemen aan allerlei activiteiten in het Philips Museum. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren over techniek tijdens de Museum Kids Factory, een workshop waarin creativiteit centraal staat. Tijdens de minicolleges kunnen bezoekers kennis verrijken over uiteenlopende technische onderwerpen. Deze instapmuseumklas is ontwikkeld om te begrijpen waar de technologie in ons dagelijks leven vandaan komt.

Tijdens Museum Kids Factory worden kinderen ondergedompeld in de wereld van techniek. Bouw een bewegend trilbeestje, rijdend voertuigje met knipperende lichten of vliegtuigje met draaiende propeller door het maken van een elektronisch circuit. 
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar gaan aan de slag met een 3D-pen, solderen, boren en zagen. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar is een aangepast programma van knutselen, tekenen, bouwen en wordt hun naam geprint op een 3D-printer.

Museum Kids Factory vindt plaats van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 augustus. Reserveer op tijd een kaartje via de website van het Philips Museum, want vol is vol.

Minicolleges 

Na een periode van try-outs, gaan de minicolleges voor groot publiek deze zomer van start. Bezoekers krijgen een toegankelijke museumles over een onderwerp uit de techniekgeschiedenis waarbij Philips een grote rol heeft gespeeld of nog steeds speelt. De docent is een Philips-kenner en heeft jarenlang ervaring opgedaan binnen het bedrijf. Vanaf zaterdag 13 tot en met donderdag 18 augustus te zien om 12.00 en 14.00 uur. De minicolleges zijn qua niveau geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 15 jaar.

Zomer in het Philips Museum

Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in het Philips Museum. Naast de zomeractiviteiten is de tijdelijke expositie Eyecatchers nog steeds te bezichtigen. Een tentoonstelling van originele reclameontwerpen uit 1910 tot 1965. Er is een speciale speurtocht met opdrachten voor kinderen, waarmee zij allerlei leuke interessante en grappige weetjes ontdekken over posters en andere grafisch werk. Daarnaast worden er dagelijks diverse interactieve tours door het Philips Museum aangeboden. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen samen met hun ouders op zoek gaan naar verborgen tekens met de Lampjes Speurtocht. Of speel de interactieve game Mission Eureka op een tablet in teams van twee tot vier personen en ontdek met puzzels en spellen hoe led-licht werkt en wat röntgen doet.

Over het Philips Museum

Midden in Eindhoven, op de plek waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde, staat het Philips Museum. Hier word je meegenomen in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips zichzelf telkens opnieuw uitvindt en met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk. Op dit moment bevindt Philips zich in de voorhoede van grote omwentelingen in de gezondheidszorg. Altijd met als doel: het leven van mensen verbeteren.

www.philips-museum.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant