Deelnemers aan de Open Tenten Tocht fietsen langs alle 16 bouwplaatsen (Foto: Germa van de Kamp).
Deelnemers aan de Open Tenten Tocht fietsen langs alle 16 bouwplaatsen (Foto: Germa van de Kamp).

Open Tenten Tocht Brabantsedag

Algemeen 126 keer gelezen

REGIO - In de aanloop naar de 63ste Brabantsedag is er de presentatie van een nieuwe activiteit. Voor liefhebbers van kijkjes achter de schermen is er op zaterdagmiddag 20 augustus de Open Tenten Tocht.

Tijdens de Open Tenten Tocht op zaterdag 20 augustus kunnen deelnemers tussen 11.30 en 15.30 uur langs alle bouwplaatsen fietsen. De locaties van de 16 bouwplaatsen in willekeurige volgorde - er is geen vaste fietsroute - staan op het deelnameformulier. Dat is te zijner tijd te downloaden vanaf brabantsedag.nl/opentententocht.

Sneak Preview

Tijdens de fietstocht kan iedereen op een veilige manier een sneak preview krijgen van de huizenhoge rollende theaterdecors die de week erop het publiek zullen vermaken en verwonderen.

Ook tijdens de Open Tenten Tocht leggen alle wagenbouwersgroepen drukdoende de laatste hand aan hun creaties rond het thema ‘Met verve’. Bovendien is er grote kans live een repetitie van de acteurs te zien en alvast kostuums te bewonderen. Op elke bouwplaats staat een Paradepaaltje, met meer informatie over de groep en hun onderwerp voor dit jaar.

Speurtocht

Het deelnameformulier speelt ook een rol in de speurtocht. Op elke bouwplaats zijn namelijk letters te vinden. De verzamelde letters vormen samen een zin die typisch Brabantsedag is. Met de juiste oplossing van de speurtocht maken deelnemers kans op te verloten prijzen.

Verwachting

Het weekend voorafgaand aan de Brabantsedag is steevast gevuld met zinderende verwachting. Zijn de tribunes, Sfeerpleinen, theaterwagens en kostuums op tijd klaar? Moeten we stevig doorhalen, toch nog een extra repetitie houden?
Het programma eind augustus is al behoorlijk gevuld. Zaterdag 20 augustus is de dag van de Kinderparade en de Open Tenten Tocht, zondag 28 augustus trekt de grote theaterparade door Heeze.

Kinderparade

Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema ‘Met verve’ hun eigen idee te ontwerpen. Hun parade vertrekt om 19.00 uur. Meer informatie: www.brabantsedag.nl/nl/activiteiten/kinderparade

Meer informatie over de Brabantsedag en (tribune)tickets is te vinden op:
ww.brabantsedag.nl

Uit de krant

Uit de krant