Ex-wethouder Kees Marchal,  Marty van Herk en Jan van de Ven bij de installatie van de snelheidsmeter.
Ex-wethouder Kees Marchal, Marty van Herk en Jan van de Ven bij de installatie van de snelheidsmeter.

Automobilisten verdienen 1000 euro voor Lunet Zorg

Algemeen 338 keer gelezen

VALKENSWAARD -  Het doel van de snelheidsmeterspaarpot is gehaald. Wethouder Bram Bots overhandigde vrijdag twee cheques van 500 euro Lunet Zorg in de dr. Schaepmanstraat 52 in Valkenswaard.

De in totaal 1000 euro komen ten goede aan Moestuinvereniging De Rijt en Dagbesteding De Biezenrijt van Lunet, beide in de wijk Kerkakkers.
Demissionair wethouder Kees Marchal verrichtte op woensdag 29 juni één van de laatste officiële handelingen in zijn bestuursperiode: Hij stelde de snelheidsmeter in werking, onder toeziend oog van (bestuurs)leden van wijkcommissie Kerkakkers.
Met de snelheidsmeterspaarpot konden automobilisten 1.000 euro verdienen voor de beide doelen. Het enige wat ze hoefden te doen was zich aan de maximumsnelheid te houden. De meter bleef staan tot en met woensdag 20 juli.

Veel klachten

De snelheidsmeterspaarpot werd opgesteld in de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard. In de afgelopen jaren kwamen in deze straat veel klachten van bewoners binnen bij de gemeente over het rijgedrag in de straat. Dit werd door de bewoners als gevaarlijk en onveilig ervaren. Niet alleen voor henzelf maar ook voor spelende en overstekende kinderen.
Harder rijden scheelt misschien wat in tijd, maar het vergroot ook de kans op een ongeluk met ernstige afloop. De hoogte van de snelheid bepaalt tenslotte de ernst van de afloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant