Het traject waar de werkzaamheden zullen plaatsvinden.
Het traject waar de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Maand lang verkeershinder op A2 en Randweg N2

Algemeen 789 keer gelezen

REGIO - Van 28 juli tot en met 22 augustus krijgt het verkeer op de A2/N2 Randweg Eindhoven vanwege de bouw van een tunnel, te maken met ernstige verkeershinder tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide in beide richtingen. De extra reistijd kan in drukke periodes oplopen tot 60 minuten.

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen. Voor bestemmingsverkeer geldt het advies om zoveel als mogelijk op rustige momenten te reizen, of om te kiezen voor alternatief vervoer. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten en ga goed voorbereid op reis.  

Aangepaste verkeerssituatie

Tijdens de werkzaamheden is er op de A2/N2 Randweg Eindhoven sprake van een aangepaste verkeerssituatie tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide, in beide richtingen. Er zijn minder rijstroken beschikbaar die ook nog eens smaller zijn. Daardoor geldt er ook een lagere maximumsnelheid.

Bestemmingsverkeer

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen. Er zijn geen omleidingsroutes ingesteld omdat de A2/N2 Randweg Eindhoven wel beschikbaar blijft voor bestemmingsverkeer.

Eindhoven Airport

Rondom knooppunt Batadorp en de N2 aansluiting (29) Eindhoven-Airport zijn enkele afsluitingen nodig waardoor er omleidingen naar Eindhoven Airport zijn.

Werk aan het spoor

Reizigers die de trein willen nemen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Tijdens de realisatie van de onderdoorgang A2/N2 in Eindhoven wordt er tussen Utrecht en Eindhoven op 2 trajecten aan het spoor gewerkt.

Tussen 14 juli en 6 augustus rijden er geen treinen tussen Culemborg en Geldermalsen.
Van 9 tot 26 augustus rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch/Tilburg.
Voor de treinreizigers wordt vervangend busvervoer ingezet.
ProRail, NS, de gemeente Eindhoven en Rijkswaterstaat hebben hierover een goede onderlinge afstemming, zodat de hinder voor de reizigers zoveel als mogelijk beperkt blijft.

Werkzaamheden gemeente 

Gemeente Eindhoven gaat een tunnel realiseren onder de A2/N2 om zo de bereikbaarheid te verbeteren van onder andere Eindhoven Airport Eindhoven, Brainport Industries Campus (BIC), Westfields en Flight Forum aan de westzijde én het Goederen Distributie Centrum (GDC) Acht aan de oostzijde en files te verminderen. 

Bovengenoemde verkeershinder hoort bij het gereed maken van de tunnelonderdoorgang onder de A2/N2. Tijdens de genoemde zomerperiode worden de tunnelbuizen onder de A2/N2 geschoven.

Meer informatie over de werkzaamheden in de zomer en de nieuwe tunnelonderdoorgang van de A2/N2 vindt u op de website van Gemeente Eindhoven: eindhoven.nl/noordwest.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? U kunt bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).
Of kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie:
https://www.rwsverkeersinfo.nl/

Uit de krant