Een bekend plaatje keert terug: de trekkersbehendigheidswedstrijd in Borkel en Schaft staat weer op het programma.
Een bekend plaatje keert terug: de trekkersbehendigheidswedstrijd in Borkel en Schaft staat weer op het programma.

Trekkerbehendigheidswedstrijd in Borkel en Schaft

Algemeen 437 keer gelezen

BORKEL EN SCHAFT - De 20e editie van de trekkerbehendigsheidswedstrijd in Borkel en Schaft staat komende zondag op het programma. Dit jaar speelt het evenement zich af op het terrein gelegen aan het weiland op de Schafterekker. 

De traditie ging in 2000 van start. Toen stelde iemand de vraag: ‘Wie is nu toch de beste trekkerchauffeur van Borkel en Schaft?’. Bij een groepje enthousiastelingen ontstond zo het idee om een jaarlijkse trekkersbehendigheidwedstrijd te organiseren. In het eerste jaar bleek het direct al een succes. Inmiddels doen er jaarlijks zo’n 40 deelnemers mee. In groepjes van vier personen dienen ze in een tijdsbestek van drie minuten per deelnemer elke behendigheidsproef uit te voeren. Het gaat daarbij niet om snelheid, maar juist om de bestuurskwaliteiten.

Uitgesteld

De twee vorige edities van de trekkerbehendigheidswedstrijd werden vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. Maar komende zondag kan er eindelijk weer worden gereden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en de deelnemers zullen omstreeks 16.00 uur met de laatste proeven starten. Ook toeschouwers zijn van harte welkom op het weiland aan de Schafterekker in Borkel en Schaft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant